Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Augulis: ja būs fiksēta māmiņu alga, tā nebūs 100 latu apmērā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Zeltenīt, aplauzies vispirms Tu ar pirmo mazulīti un pēc tam paskatīsimies vai vēl būs šis patoss "es un mans vīrs gribam lielu ģimeni un nekas mūs nekavēs". Ir mīļi, ka tādas rozā brilles vēl kādai zeltenei ir, tikai diemžēl tas ir raksturīgs tikai līdz brīdim, kamēr bērniņš mājās un jāsāk štukot kā to dzīvīti saorganizēsi (lasi: samaksāsi). Varu derēt, ka par otro izšķirsies tikai ap gadiņiem 40, jo skaidri zināsi, ka citas iespējas vairs nebūs. Negribu Tevi aizvainot, bet neesi ne pirmā ne pēdējā kuru dzīvīte izmāca. P.S. Man arī ir 2 augstākās, gluži pieklājīga alga, no kuras vienmēr (vairāk kā 10 gadu) pilnā apmērā maksāti nodokļi u.tjpr.
3td
3
māmiņalgas fiksēšana būtu solis nepareizaja virzienā. pieļauju, ka ir janosaka kāds minimālais fiksētās "māmiņalgas" lielums un var pielietot mazāku koeficientu pret oficiālo algu, rēķinot "māmiņalgas" izmēru, bet jāatstāj spēkā princips, ka par lielākiem nomaksātajiem nodokļiem arī atpakaļ tiek saņemts vairāk.
anonīmais šakālis
a
» anonīmais šakālis 10:54 Tu ar savām miljonārmātītēm un spa kūrēm katrā komentārā vienkārši liecies apdaudzīts neveiksminieks. Laikam no tiem, kas uzaicinot draudzeni uz kafejnīcu, rēķinu prasa atsevišķi. ------------------------------------------- Cit i argumenti ir? Jeb ar argumentēšanu pašvaki?
zeltene
z
nu bet tur jau tā lieta, visu laiku taču bija milzīgi pabalsti māmiņām, bet tas nekādā ziņā nelika man kļūt par māmiņu, jo negribēju bērnus līdz 30 gadiem, gribējās kārtīgi pastrādāt, izceļoties, macīties. tagad man bērnu gribas un tam tiešām nav pilnīgi nekāds sakars ar to, cik lieli būs pabalsti. Es un mans vīrs gribam lielu ģimeni un mums tāda būs.
Sieviete kam savs bizness
S
Starp citu, tieši māmiņalgas bija viens no galvenajiem dzinuļiem sievietēm reproduktīvajā vecumā maksāt sociālo nodokli. Tagad? Priekškam? Pensijai? :DDDDD
Sieviete kam savs bizness
S
Opā, lillā - kad plānoju savu pirmdzimto biju ieinteresēta lielāku oficiālo algu saņemt. Tagad plānoju otru, nu negrūdīšu tiem maitām nodokļos vairāk kā minimumu :) Miljonārmāmiņas - smiekli nāk ko tādu dzirdot. Tiem kas māk rēķināt iesaku parēķināt, ko tad sieviete tā gada laikā saņem, tieši to pašu ko samaksājusi nodokļos. Pie tam tagad ne visas, jo ir noteikti griesti.
Tētis
T
"Augulis: ja būs fiksēta māmiņu alga, tā nebūs 100 latu apmērā..." . Tā būs mazāka?
Nu lūk, daudzskaitlī jau te neviens vairs bērnus neplāno. 30 un 32 gados domā, vai būs bērnS. Vai vajag vēl uzskatāmākus piemērus, ka dzimstība ir kaut kā jāveicina? Un sociāli taisnīgs atbalsts, t.i., proporcionāls samaksātajam sociālajam nodoklim, būtu mazākaais, ko valsts varētu darīt.
umbra
u
Neesmu līdz šim sastapis ne-1 tevis pieminēto miljonārmāmiņu, kura brauktu par pabalstu spa tūrēs... ja tik labi zini, varbūt sauc uzreiz konkrētus uzvārdus?
zeltene
z
man ir gandrīz 30 gadi, un tas vai man būs bērni un cik bērni - tam nav pilnīgi nekāds sakars ar pabalsta apmēru. Kurš plāno savu dzīvi, balstoties uz to, cik liels būs haļavas pabalsts???? es tiešām to nespēju saprast.
e.
e
"Ja būs fiksēta māmiņu alga, tad dzimstība pieaugs maztur'īgajās ģimenēs, bet vidējā slānī samazināsies." - par šo gan gribētos kādus konkrētus skaitļus, cik tad pieauga dzimstība "vidējā slānī" (tiešām mums tāds ir?!) pēc lielo māmiņu algu ieviešanas. Tā sistēma darbojas jau vairākus gadus, vajadzētu būt rezultātiem. Citādi kā vienmēr teorētiski spriedelējumi par to, kam tad kur vajadzēja pieaugt.
Tu ar savām miljonārmātītēm un spa kūrēm katrā komentārā vienkārši liecies apdaudzīts neveiksminieks. Laikam no tiem, kas uzaicinot draudzeni uz kafejnīcu, rēķinu prasa atsevišķi.
Hmm...
H
Cik gadu ir šim jaunumam - māmiņu alga? 10 ? Vienmēr bērnus audzināja paši. Un pat prātā nenāca, ka par to varētu prasīt algu... :)
bimbam
b
Jau pats nosaukums "māmiņu a l g a s" ir perversija par sevi! Bez tam sie pabalsti jauzskata par valsts labu gribu, bet nevis par ienakumu, uz ko kadai automatiski tiesibas tikai tadel, ka dzemdejusi bernu. Ja valstij iet slikti, tad ari matem jasamierinas ar to, kas ir, un breku nav jacel. Breka iztereto energiju labak ziedot berna (un nevis m a z u l a, tadi ir tikai dzivniekiem) audzinasanai! Bez tam atceramies, ka pasi ari esam vainigi pie ta, ka perkot pakalpojumus dodam, piem., 10,00 LVL un sanemam preti ceku par 7,00 LVL vai tamlidzigi. Tas nozime, ka pasi ari esam sos pabalstus brasi noplerzajusi! Piemerus te varetu saukt vel un vel, ka visi zinam!
anonīmais šakālis
a
umbra » anonīmais šakālis 10:11 ši tava māmiņa ir papildinājusi LR ar vēl vienu nodokļu maksātāju, kurš tev pelnīs pensiju, ja tu netaisies dzemdēt, tad vismaz atbalsti šī pelnītāju izaugšanu ar savu sociālo nodokli! ------------------------ Kādā veidā mazuļa augšanu par nodokļu maksātāju veicinās miljonārmāmiņas spa kūres, apmaksātas no valsts budžeta?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas