Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Augulis: pabalstu nesaņem vairāk nekā puse bezdarbnieku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
Kāpēc tādi stulbeņi atrodas ministrijās ??????
skarba realitate
s
Noziedzigas pelnas apgrozitaji ir pavisam cita tema! Tie tacu nekad nav bijusi un ari neklus par godigiem nodoklu maksatajiem. Runa ir par mazajiem SIA ar aptuveni 15 000 Ls gada apgrozijumu, kas labi ja var atlauties kadu vispar nodarbinat. Visbiezak pats ipasnieks visu pats ari dara (par minimalo algu - ja maksas sev vairak, uznemums jasledz) Drosi vien brinaties, ka tadi SIA ari pasaule ir? pastudejiet Eiropas valstis - uz siem mazajiem uznemejiem 'turas' visa dienvideiropa. Jo mazie uznemeji pasi sevi uztur, neprasa pabalstus no valsts.
Ērglis
Ē
"Tada pat situacija ir mazie uznemeji - ja valsts pamanisies iekaset visis nodoklus, uznemejdarbiba bus minusos un to naksies apturet." Nu kādas muļķības. Ēnu ekonomikā lien tikai tad, kad ir liela peļņa un nav galīgi nekādas vēlēšanās ar to dalīties ar valsti, citādāk tas vienkārši neatmaksājas ielidošanas gadījumā. Šobrīd varbūt palielinās godīgo uzņēmēju skaits, kas iespējams citādāk nespētu neko izdarīt, Bet tāpat lielāko daļu pelēkās masas sastāda reāli lielās - iespējams pat noziedzīgās - peļņas apgrozītāji - kontrobandisti, tirgošanās ar zemas kvalitātes precēm, par prostitūciju un narkotikām nerunāsim utt. utjpr.
Ērglis
Ē
"Realitate ir tada, ka ari enu ekonomika vidusmera stradnieks tukstosus nesanem." Kāpēc tu domā, ka šeit kāds par strādnieku cepjās? Praktiski pie vainas ir uzņēmējs, kas acīmredzami iebāž nesamaksāto soc. nodokli savā kabatā. Protams, gudrs tas darba ņēmējs, kas neseko tik ilgi savām iespējām saņemt pabalstu bezdarba gadījumā. Iespējams pat kad daļa uzņēmēju vienkārši melojuši saviem padotajiem, ka nodoklis tiek maksāts.
skarba realitate
s
Naivie iedomajas, ka valsts kasi piepildis no 300 - 400 Ls aldzinam valstij pienakosies nodokli. Realitate ir tada, ka ari enu ekonomika vidusmera stradnieks tukstosus nesanem. Enu ekonomika vismaz dod iespeju cilvekam Latvija eksistet. Tada pat situacija ir mazie uznemeji - ja valsts pamanisies iekaset visis nodoklus, uznemejdarbiba bus minusos un to naksies apturet. Vieniga ceriba - apturet miljonu nelietderigu izskerdesanu - diemzel neviens politiskais speks to nav apnemies izdarit!
Ērglis
Ē
Tas viss ir *****, atmazka. Vienkārši cilvēki pierada pie deviņdesmito lawless laikiem, un vienkārši turpināja to darīt apstākļos, kad pavisam tam nebija pamatojuma. Un neiestāstīsi, ka viņiem visi būtu legāli problēmas maksāt nodokļus. Vienkārši negrib un viss. "Kad būs ieviests progresīvais nodoklis? " Uzprasi TP, jo viņa ļoti pretojās šim nodoklim gan nekustamajos, gan algas sakarā. "Kad tiks veikta valsts parazītu iztrenkāšana?" Atkal, skat. TP protestus par Jakāna atlaišanu, iebildumus par aģentūru saīsināšanu, utt. "Kad politbiznesmeņi tiks atšūti no valsts siles?" Laikam nekad, jo Šlesers to uzskata par pat ļoti vēlamu stāvokli.
V
V
Tādus pa taisno uz katorgu, lai atstrādā nodokļus. ;-)
urkšķis
u
"Ministrija paredz, ka arī turpmākos mēnešus tas varētu īpaši nepalielināties vai palikt tāds, kāds ir, jo sāksies sezonas dati." Vai žurnāliste te pati saprot, ko uzrakstījusi?
Lelle
L
Ir jārada apstākļi, lai cilvēkiem nebūtu jāslēpj savi ienākumi un tie redzētu, kur samaksātā nauda paliek! Pagaidām viss rit vecajās sliedēs... Kad būs ieviests progresīvais nodoklis? Kad tiks veikta valsts parazītu iztrenkāšana? Kad vid. un mazajaiem uzņēmējiem tiks radīti normāla biznesa vide? Kad politbiznesmeņi tiks atšūti no valsts siles?
:-)
:
nu ja, taisnība, gribētos jau, lai arī auguļi sagrib kaut ko veikt.
Ērglis
Ē
"Kā skaidroja U.Augulis, gada beigās parādījās ļoti liels bezdarbnieku skaits, kas nav strādājuši oficiālo darbu 6-7 gadus, kas faktiski bija nodarbināti ēnu ekonomikā vai nelegāli." Šeit arī ir mūsu ēnu ekonomikas raksturojums.
Lelle
L
Ja no tās puses puse aizbridīs līdz saeimai, tad tur akmens uz akmens nepaliks...
Zagļu banda
Z
Augulis apzog zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas