Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Augulis: partijas ir izvēlējušās SM par priekšvēlēšanu kampaņas kaujas lauku

Politiskās partijas ir izvēlējušās Satiksmes ministriju (SM) par priekšvēlēšanu kampaņas kaujas lauku, otrdien žurnālistiem teica satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

"Pēdējo dienu informācija liek aizdomāties, vai politiskie partneri, politiskie oponenti nav izvēlējušies SM par savas priekšvēlēšanu kampaņas kaujas lauku, kur, iespējams, arī ekonomikas ministrs kā deputāta kandidāts nākamajās Saeimas vēlēšanās ir sācis komunikāciju par uzņēmumiem, kas nav viņa pakļautībā," sacīja Augulis.

Viņš norādīja ‒ ja ir kādi svarīgi jautājumi, tie vispirms jāizrunā valdībai, kurai tad arī kopā jāpieņem lēmumi.

Augulis pauda kritiku par Kampara publiskajiem paziņojumiem, kā arī bažas par to iespējamo ietekmi uz aviokompānijas darbību. Tomēr ne viņš, ne arī ZZS kopumā neplāno prasīt ekonomikas ministra demisiju, jo patlaban svarīgākais ir risināt izveidojušos situāciju.

Jau vēstīts, ka Kampars iepriekš intervijā "Rietumu radio" pastāstīja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, situācija "airBaltic" nav iepriecinoša un kompānija ir tuvu maksātnespējai. Pēc viņa teiktā, "airBaltic" šogad pirmajos piecos mēnešos ir strādājis ar 18 miljonu latu zaudējumiem.

Kampars arī uzsvēra – ja apstiprināsies, ka uzņēmums ir tuvu maksātnespējai, varētu runāt arī par apzinātu kompānijas novešanu līdz bankrotam, par ko iestājas kriminālatbildība.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder kompānijas prezidentam Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas