Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Autobraucēji jau laicīgi nomainījuši riepas, servisos rindu nav

No 1.decembra līdz 1.martam saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem automašīnām obligāti jābūt aprīkotām ar ziemas riepām. Kā novēroja portāls Diena.lv, auto servisos rindas nav - autobraucēji jau laicīgi veikuši riepu maiņu.“Baltic Auto Stars”  servisa meistars Jānis Bitenieks portālam Diena.lv pastāstīja, ka šogad auto īpašanieki laicīgi nomainījuši ziemas riepas un 1.decembrī rindas pie autoservisa nav. “Lielākā daļa autobraucēju ir apzinīgi, ziemas riepas nomainīja līdz ar pirmo sniegu,” sacīja Bitenieks.


Arī autoservisā “Melga Plus” šorīt nav novērojamas rindas. “Lielākā daļa laicīgi, jau oktobra vidū, līdz ar pirmo sniegu, nomainīja riepas. Mūsu autobraucēji ir apzinīgi. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad autobraucēji izvēlas kvalitatīvākas ziemas riepas. Pagājušā ziemā daudziem bija laba mācība, ka ar sliktām riepām nav braukšana,”portālam Diena.lv pastāstīja “Melga Plus” veikala vadītājs Kaspars Lācis. Lācis uzskata, ka 1.decembris ir par vēlu, kad oficiāli jāmaina ziemas riepas: “Lietuvā obligātā prasība ir 10.novembris. Domāju mūsu valdībai arī vajadzētu pārskatīt datumus, lielākoties sniegs taču ir uzsnidzis krietni ātrāk.”


Arī auto servisā “Laneks” atzina, ka vairums autovadītāju ziemas riepas nomainīja jau oktobrī. “Protams, šodien ierodas daži marsieši, bet tie ir tādi, kuri bija nolēmuši “izvilkt” šo ziemu ar vasaras riepām. Laikam tomēr sniegs nobaidījis un sapratuši, ka nespēs šādā laikā braukt bez ziemas riepām. Pirmais sniegs visu atrisināja un jau pēc tā lielākā daļa nomainīja riepas, tādēļ rindu servisos šodien nav,”pastāstīja  “Laneks”servisa centra direktors Tāls Meļķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas