Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Autotransporta direkcija nepārsūdzēs IUB lēmumu

Autotransporta direkcija (ATD) nepārsūdzēs Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, kas aizliedz slēgt iepirkuma līgumu atklātā konkursā par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē Centrs-1, portālu Diena.lv informēja VSIA Autotransporta direkcija pārstāve Sandra Maļuha.

Uzraudzības biroja lēmums pieņemts, pamatojoties uz konkursa dalībnieku iesniegto sūdzību par pieļaujamo autobusu ietilpību. IUB, izvērtējot šo sūdzību, uzskatīja par nepamatotām konkursa nolikumā ietvertās prasības par maršrutā Rīga-Bauska izmantojamiem autobusiem ar pieļaujamo pasažieru ietilpību 22-40 vietas un uzlika direkcijai par pienākumu pārtraukt konkursu.

“Lai arī IUB pieņemtais lēmums pārsūdzēts netiks, jo tiesvedība starp divām valsts institūcijām uzskatāma par nelietderīgu, ATD lūgs uzraudzības biroja ekspertiem sniegt ieteikumus, kā turpmāk korekti piemērot prasības, kas attiecas uz autobusu ietilpību,” skaidroja S.Maļuha.

Jau ziņots, ka šā gada sākumā ATD izsludināja atklātu konkursu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus laikā, kamēr norit tiesvedība starp direkciju un pieciem pārvadātājiem, kuri 2008.gadā zaudēja konkursā par pakalpojumu sniegšanu lotē Centrs-1. Savus piedāvājumus konkursam iesniedza trīs pretendenti - AS Liepājas autobusu parks; pretendentu apvienība, kuras sastāvā ir SIA Tukuma auto, SIA AIPS, SIA Aizkraukles ATU, SIA Autotransporta firma Jūrmala SV un SIA Ogres autobuss; pretendentu apvienība, kuras sastāvā ir AS Nordeka, AS Rīgas Taksometru parks, SIA Norma-A un SIA B- Bus.

Lotē Centrs-1 iekļauti 32 dažādi maršruti, kuri pamatā koncentrējas Latvijas vidienē. To skaitā ir maršruti Rīga-Aizkraukle, Rīga-Tukums, Rīga - Bauska, Aizkraukle-Sigulda, Jelgava-Tukums. Tiesvedība par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus šajā maršruta tīkla daļā ilgst kopš 2008.gada. Patlaban loti Centrs-1 apkalpo SIA Jelgavas autobusu parks un AS Liepājas autobusu parks, ar kuriem ATD pagarināja līgumus, pamatojoties uz ES normatīviem un ievērojot LR Augstākās tiesas Senāta nepārsūdzamo lēmumu, kurā uzvērts valsts pienākums nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas