Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Auziņš: Apbēdina vēlētāju zemā aktivitāte

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti nesagādā lielu pārsteigumu. Bēdīgi, ka bija tik maza vēlētāju aktivitāte, tā Dienas Vēlēšanu tiešraidē atzina LU rektors Mārcis Auziņš.
"Pēc Zatlera lēmuma sabiedrībā bija zināms pacēlums un vēlme ietekmēt procesus valstī. Ja mūsu vēlme ietekmēt procesus ir tik zema, tad, nu, es nezinu," sacīja M.Auziņš. 

LU rektors norādīja, ka sabiedrība sāk pierast, ka viens ir priekšvēlēšanu solījumi, otrs - tālākā rīcība un realitāte. 

"Tas, ko es ceru, kas var mainīties, ir pieaugošais sabiedrības spiediens. Ceru, ka arī pēc vēlēšnām politiķi būs spiesti rēķināties ar sabiedrības viedokli. Ja sabiedrības aktivitāte ir tik maza, šis viedoklis nebūs tik aktīvs," norādīja M.Auziņš. 

Balsojums par Saeimas atlaišanu bija neapmierinātības balsojums, un viens no neapmierinātības iemesliem - sabiedrības loceklis nevienu neinteresē.

"Tas, ka katram ir savi argumenti un atšķirīgi viedokļi, vēl ir pieņemami, bet tas, ka otrai pusei mans jautājums vispār neinteresē, piemēram, izglītības jautājums, tas jau ir slikti. Koalīcijas saglabāšana nevar būt pašmērķis," norādīja M.Auziņš.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā no plkst.21.45 laikraksta Diena redakcijā - Dienas cilvēki Atis Rozentāls, Māris Zanders un Andrejs Panteļējevs ar esošajiem un bijušajiem politķiem, kā arī citiem sabiedrībā aktīviem cilvēkiem video tiešraidē komentē 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanu rezultātus.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas