Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Avīze: Nav izslēgts, ka Latvijā būs tikai maksas augstākā izglītība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
moss
m
Man liekas, ka viņu vajadzētu atstādināt no amata par tādu ieteikumu. Izglītības un zinātnes ministrei jārūpējas par to, lai valsts pilsoņi varētu mācīties un saņemt augstāko izglītību, nevis otrādi.
uahsf
u
Kurā vietā tas ir ? lai varu čupiņu novērtēt!
Aivars
A
ļoti radoši...
zemnieks
z
Aivars » zemnieks 14:36 .Cik kategoriski MELIS .Pagājušo nedēļu bija pie kursa biedrenes Anglijā .Kad bija Mākslas akadēmijas karnevāls ,divas draudzenes no Krievijas pabija Rīgā .Vasarā grib aizdraukt uz Bostonu .Vel Spānis aicina .Tie ir studenti kas tur mācās .Biļetes par lēto internetā ,ja vēl ir kur palikt ,tad sanāk ļoti lēti .Ar meitu sarunājos Skype.Nu ko es te ,es jau MELIS .
Viedoklis
V
Ja izglītība būs tikai par maksu (bet par to biedēja un draudēja jau kopš 90.gadu vidus), tad Latvija zaudēs vēl vairāk studentu nekā līdz šim. Jau šobrīd lielākā daļa vidusskolnieku meklē iespējas studēt ārvalstīs, pie tam daudziem jau tur dzīvo radi un draugi un nav nekādu problēmu pabeigt bakalauru Lielbritānijā, nevis šeit. Turklāt Latvijas izglītība Eiropā nekotējas, gan Beļģijā, gan Nīderlandē darba tirgū pieprasa, lai būtu kādu laiku mācījies tur, un Latvijas diplomus ignorē (latviešu darba meklētāju pieredze). Latvijas dzīves dārdzība, salīdzinot ar iedzīvotāju ienākumiem, ir daudzkārt augstāka nekā Skandināvijā. Pārtikas cenas šeit jau ir gandrīz Briseles līmenī. Līdz ar to nevar apgalvot, ka absolventi nebēgs studēt uz ārzemēm. Piemēram, Beļģijā bakalaurs jurisprudencē maksā tikai 500(!) eiro gadā. Ir skaidrs, ka ārzemju augstskolu absolventi meklēs iespējas palikt un strādāt tur, jo viņi labi apzinās, ka Latvijā viņus gaida tikai bezdarbs. Kā šobrīd.
Liva
L
Un cik vērtīga šī izglītība bija, to mēs tagad redzam lieliskajā atominženieru, kolhoznieku, agrāro ekonomistu un fiziķu plejādē, kuri šobrīd pārvalda tādas sfēras kā valsts finanses un ekonomika. Interesanti, cik daudz zinošāka būtu tā paaudze, ja nebūtu bijis jātērē mēneši studējot Ļeņina kopotos rakstus, kalašņikova izjaukšanas-salikšanas mākslu un citas tikpat lieliskas un dzīvē noderīgas lietas.
kgju
k
Pati Koķe augstāko izglītību ieguva bez maksas PSRS laikā !
:)
:
Turpinām visas tautas debilizāciju un emigrācijas veicināšanu! Kā šī tēze saiet kopā ar ilgtermiņa programmu Latvija -2030 ?
Aivars
A
"No ASV & Anglijas..." ... Tagad skaidrs tas, ka jūs apzināti melojiet.
Nasing spešal
N
Ja paskatās sarkano ikru cenu salīdzinājumā ar jūras valstīm, tad mēs varbūt esam viena no dārgākajām valstīm pasaulē. Atsevišķu nodokļu salīdzināšana ir bezjēdzīga - mums vidējais kopējais nodokļu slogs ir 28-30%, kas ir otrs zemākais ES.
Andrievs
A
Par ko man jāmaksā otro augstāko ES ienākuma nodokli no darba algas? Medicīna par maksu, izglītība par maksu, mājoklis par pieckārtīgu maksu.
realitate
r
Svarigi nav tas, ka jamacas par maksu, bet gan tas, par kadu maksu!!! Valsti, kur videja alga pirms nodokliem ir 400 Ls, studiju gads nevar maksat tukstosus. Kad maksa par studijam bus saprstiga, un augstskolu vadibam netiks lauts izskerdet milzigas summas, tad augstaka izglitiba Latvija pastaves, un pat attistisies - jo bus jakonkure ar citu Eiropas valstu augstskolam, kur macibas ES pilsoniem vispar par brivu (vai ari studentiem ir iespeja sanemt izdevigus studiju kredituds no attiecigo valstu valdibam)
zemnieks
z
Aivars » zemnieks 09:33.Ja jau Vācijā tik švaka izglītība ,tad jau būtu atpalikusi zeme .Vai arī visi vadošie kadri mācījušies ārzemēs .Tur kur mācās meita ir no ASV ,Somijas ,Anglijas ,Spānijas,Krievijas utt studenti .Vēlu veiksmi lasīšanā.
Nasing spešal
N
Ja draudzenes meitai būtu jāmaksā 1000Ls gadā par mācībām, tad visticamāk viņa lieki "nedeldētu skolas solus", aizejot uzraiz pēc skolas strādāt darbu, kur izglītību nevajag, vai arī izvēlētos kādu programmu, par kuru būtu gatava maksāt un saskatītu kādu jēgu. Pat ja mājturībai atstātu budžeta vietas, bet uzliktu nosacījumu, ka jānostrādā skolā 5 gadi un tad valsts dzēš studiju maksu, tad viņa visticamāk arī neietu mācīties šajā programmā. Valsts ietaupa naudu un iedzīvotāji ietaupa laiku.
Dace - ...
D
Pilnīgi piekrītu! Liela sabiedrības daļa dzīvo ar pārliecību, ka viņam obligāti jāiedod darbs, ka jānodrošina labi dzīves apstākļi, ka jādod pabalsti un vēl, un vēl... Patērētāju filozofja!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas