Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Baby Box atstātais Kristians vēl šogad varētu nonākt ģimenē

Bāriņtiesa jau otrdien ir gatava nodot Baby box ievietoto bērnu adoptētāju aprūpē. Potenciālā ģimene ir apzināta un ir gatava ar bērnu braukt un iepazīties, otrdienas rītā Bērnu slimnīcas sociālie darbinieki reģistrēs bērnu un saņems bērna dzimšanas apliecību, Dienai stāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Līvija Liepiņa.

Tiklīdz tas notiks un LM saņems informāciju, tiks sagatavots norīkojums, kas ļauj adoptētājiem ar bērnu iepazīties personīgi. Ja attiecības veidosies abpusēji pozitīvi, bāriņtiesa pieņems lēmumu par bērna nodošanu adoptētāju aprūpē un bērns dosies uz jaunajām mājām. Tādējādi visu institūciju mērķis ir pēc iespējas ātrāk bērnam atrast īstos vecākus, domājams, ka tas arī izdosies, jo nekādi šķēršļi pagaidām nav redzami.

Pēc LM pārstāves teiktā ģimene ir no Latvijas, kas jau ilgāku laiku gaida iespēju adoptēt bērnu.

Ņemot vērā to, ka mazulis nav bērnunama audzēknis, bet atradenis, kuram nav ne mātes, ne tēva, viņš momentā tiek iekļauts Adopcijas reģistrā un tiek piedāvāts Latvijas adoptētājiem, aģentūrai LETA skaidroja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs. 

Pēc tam bāriņtiesa līdz pusgadam apsekos mazuļa un ģimenes attiecības un, secinot, ka ir izveidojušās ģimeniskās saites - bērnu un vecāku attiecības, ļaus vecākiem tiesiski apstiprināt bērna adopciju. Ja šādas saites izveidojušās nebūs, bērns tiks piedāvāts citiem adoptētājiem, kuru šobrīd rindā ir ap 30. Jaundzimuši bērni tiek adoptēti diezgan ātri. "Tādēļ ir pamats domāt, ka bērniņam pirmais Jaunais gads nebūs jāpavada slimnīcā," piebilst Krasnogolovs.

Ja Kristiana īstā māte vēlas atgūt puisēnu, tad viņa to var darīt, līdz Kristians oficiāli tiks adoptēts, skaidro Baby Box projekta pārstāve Laura Zvirbule. Viņai ir jāveic DNS analīzes, kas jāapmaksā pašai, pēc tam jāiziet viss process, lai Kristiana dzimšanas apliecībā tiktu ierakstīts viņas vārds, jo šobrīd dzimšanas apliecībā vecāku vārdu vietā ir strīpiņa. Kad tas ir paveikts, jāvēršas bāriņtiesā, kas izvērtēs atteikšanās iemeslus un iespējas bērnam augt pie mātes.

Zvirbule tāpat izsaka pateicību visiem par gatavību palīdzēt mazajam puisēnam, jo saņemtas vēstules gan no cilvēkiem, kuri vēlas, lai Kristians augtu viņu ģimenē, gan no rīdzinieka Edgara Bindemaņa, kurš piedāvā nodrošināt Kristianu un viņa īsto māti pusgadu ar dzīvesvietu, lai dāvātu viņai iespēju būt kopā ar mazuli.

Jau ziņots, ka trīs dienas vecais puisēns Baby Box jeb vietā, kur māte anonīmi var atstāt savu jaundzimušo, tika atstāts 23.decembrī. Puisēna māte kopā ar bērnu atstāja zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 20.decembrī. Viņa bija norādījusi bērna svaru, saņemtās potes un asins grupu, kā arī pievienojusi autiņbiksīšu komplektus un pudelītes ar ēdienu.

Dažas dienas vēlāk pieteicās pirmā ģimene, kura izteica vēlmi audzināt atstāto mazuli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas