Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Balta vai pusaizrakstīta lapa?

Būsim labticīgi un pieņemsim pašu partiju versiju, ka pauze sarunās par koalīcijas veidošanu bija nepieciešama nostādņu saskaņošanai, nevis amatu sadalei. Tātad nu iecerēto reformu plāni būs apspriesti, saskaņa panākta. Tas labi. Pietrūkst sarunās iesaistīto, uz amatiem pretendējošo personu komentāru par to, kā viņi vērtē līdzšinējās valdības sāktos darbus.

Turpinās, kaut ko mainīs (tad ko?), piebremzēs. Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšana, kam būtu jāsāk funkcionēt jau pēc diviem mēnešiem. Būs, nebūs? Nodokļu amnestija. Būs, nebūs? Kādā virzienā turpināsies veselības aprūpes sistēmas pārkārtošana (sākot no medikamentu sfēras, beidzot ar līdzekļu sadali sistēmas iekšienē)? Kas notiks ar iesāktajām izmaiņām mehānismos, kādus valsts lieto atjaunojamo energoresursu atbalstam? Kampara iesāktais turpināsies vai nē? Vai būs akcentu maiņa, piešķirot līdzfinansējumu ES atbalstītiem infrastruktūras projektiem (prasti sakot, vai tie, kuri projektu papīrus jau sarakstījuši Auguļa un Vējoņa laikā, tos var izmest miskastē vai turpināt darbu)? Citiem vārdiem sakot, esam gana daudz dzirdējuši (jo īpaši no ZRP puses) par iecerēm augstākajā izglītībā un nodokļu sistēmā, bet būtu vērtīgi uzzināt jaunpienācēju (ZRP un NA, turklāt ņemot vērā ZRP panāktās savdabīgās veto tiesības koalīcijā) attieksmi pret līdzšinējās valdības sastrādātajām koncepcijām, darbības plāniem utt.

Var jau teikt, ka Dombrovska, Vilka klātbūtne arī jaunajā valdībā nozīmē iesākto darbu turpināšanu. Tomēr mēs jau koalīcijas veidošanas sarunās pieredzējām, ka Vienotības un ZRP it kā līdzīgie priekšstati par ekonomiku un tiesiskajiem jautājumiem nespēja pasargāt no izplūkšanās. Turklāt jāņem vērā, ka nākamajā valdībā nebūs ZZS, attiecīgi zaļo zemnieku atstātais mantojums virknē svarīgu ministriju nonāks citās rokās. Un lai gan valsts pārvaldes mehānisma inerce ir liels spēks, pieredze liecina, ka jauns ministrs var būtiski pamainīt iesāktos procesus. Līdzšinējās valdības iesāktie darbi nebūt nav neapstrīdami pareizi, tādēļ korekcijas ir iespējamas un pat vajadzīgas, tomēr tad tās būtu savlaicīgi un atklāti jādefinē. Tas nāktu par labu gan pašai jaunajai valdībai, gan citām iesaistītajām pusēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas