Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Baltijas iedzīvotājus visvairāk uztrauc veselība un ekonomiskā situācija

Baltijas valstīs iedzīvotāji visvairāk bažījas par savu veselību un ekonomisko situāciju, liecina jauns pētījums par patērētāju noskaņojumu pasaules valstīs, ko veikusi kompānija "AC Nielsen".

Tas atklāj, ka par savu veselību ir noraizējušies 27% baltiešu, savukārt situācija tautsaimniecībā vislielāko satraukumu rada 19% Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju. Tikpat daudz Baltijas valstu iedzīvotāju bažījas par darba stabilitāti.

Krietni mazākas galvassāpes baltiešiem rada politiskā stabilitāte un noziedzība, bet terorisms un kari viņus satrauc vismazāk.

Saskaņā ar pētījumu par politisko stabilitāti un noziedzību ir satraukti 8% Baltijas valstu iedzīvotāju, bet terorisms un karš bažas rada attiecīgi tikai 2% un 1% baltiešu.

Citi iemesli satrauc 12% baltiešu, savukārt 5% Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju apgalvoja, ka viņiem neesot nekādu raižu.

Pētījums, kurā aptaujāti gandrīz 22 tūkstoši cilvēku 40 pasaules valstīs, liecina, ka globālā mērogā visvairāk ļaudis ir nobažījušies par ekonomisko situāciju - par šo jomu bažas pauda 23% respondentu.

Otrais lielākais bažu iemesls, kas satrauc 21% pētījuma dalībnieku, ir darba stabilitāte, bet trešais nozīmīgākais bažu cēlonis ir veselība, par kuru raizējas 18% pētījuma dalībnieku.

Tāpat kā Baltijā vismazāk ļaudis pasaulē bažījas par terorismu un karu - attiecīgi 5% un 3%.

Arī Eiropā visvairāk cilvēku ir nobažījušies par ekonomisko situāciju (21%), darba stabilitāti (21%) un veselību (19%), bet vismazāk - par terorismu (6%) un karu (2%).

"AC Nielsen" pētījumu par patērētāju noskaņojumu veic divas reizes gadā. Jaunākajā pētījumā Baltijas valstis iekļautas pirmoreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas