Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Baltijas valstu parlamentārieši atzinīgi novērtē Straujumas ieguldījumu cīņā par vienlīdzīgiem tiešmaksājumiem

Piektdien, 12. aprīlī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu Tautsaimniecības un lauksaimniecības komisiju deputātu tikšanās pasākumā. Tikšanās laikā Lietuvas un Igaunijas valstu parlamentu deputāti uzteica zemkopības ministres Laimdotas Straujumas ieguldījumu Baltijas valstu cīņā par vienlīdzīgiem tiešmaksājumiem un to vienotību, portālu Diena.lv informēja Zemkopības ministrijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālos sadarbības jautājumus saistībā ar Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformu, Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam finansējuma efektīvu izmantošanu un ieguldījumu lauku teritoriju attīstībā, kā arī administratīvā sloga samazināšanu lauku uzņēmējdarbībā.

Zemkopības ministre L.Straujuma informēja Baltijas valstu deputātus par Latvijas nostāju KLP reformas jautājumos, uzsverot, ka turpmākajās diskusijās ar Eiropas Savienības Padomi, Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu būtu nepieciešams panākt, lai Baltijas valstīm tiek piešķirts papildu finansējums. Tādējādi būtu nodrošināts, ka, sākot ar 2014. gadu,  Baltijas valstis saņemtu līdzvērtīgi vienādus maksājumus par hektāru. Tāpat tiešmaksājumiem jābūt mērķtiecīgi vērstiem uz lauksaimnieciskās ražošanas atbalstīšanu. Savukārt piena un cukura ražošanas kvotu režīmi būtu jāizbeidz, jo tie kavē uz tirgu orientētu ražošanas attīstību.

Saistībā ar Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam finansējuma efektīvu izmantošanu un ieguldījumu lauku teritoriju attīstībā zemkopības ministre norādīja, ka līdzsvarotai lauku ekonomikas attīstībai jāturpina ieguldījumi uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, dažādojot uzņēmējdarbību reģionos, kas nav saistīta ar lauksaimniecību. Savukārt, lai veicinātu konkurētspējīgas produkcijas ražošanu, nepieciešams turpināt kooperācijas stimulēšanu gan horizontālā, gan vertikālā līmenī.

Tāpat tikšanās laikā L.Straujuma Baltijas valstu deputātiem uzsvēra, ka svarīga ir arī administratīvā sloga samazināšana lauku uzņēmējiem. Turpmāk būtu jānodrošina vienas pieturas pieejas īstenošana, nodrošinot koncentrētu pakalpojumu kopu, kā arī nepieciešams attīstīt elektroniskos pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas