Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

„Bankas Baltija” kreditori atgādina valdībai par solīto

Pēc notikumiem ar _Parex banku, ko finanšu grūtību dēļ pārņēmusi valsts, Bankas Baltija_ kreditoru apvienība atgādinājusi Latvijas valdībai un Latvijas Bankai par solīto 1995.gadā un dotajām garantijām atmaksāt kreditoriem savulaik bankā zaudētos līdzekļus, teikts paziņojumā, ko izplatījis apvienības pārstāvis Sergejs Muzjukins.

Noguldījumu saglabāšanu 1995.gada 23.maijā, parakstot kopīgu memorandu, Latvijas Republikas vārdā apņēmās garantēt tās Ministru prezidents Māris Gailis un Latvijas Bankas vārdā tās prezidents Einars Repše.

Ņemot vērā, ka Latvijas valdība ir uzņēmusies jaunas garantijas pret Parex noguldītājiem, taču joprojām nav izpildījusi Bankas Baltija noguldītājiem izsniegtās garantijas, kreditoru apvienība lūdz premjeru un Latvijas Bankas prezidentu neuzsākt jaunu garantiju pildīšanu, iekams nav izpildītas iepriekš sniegtās.

Pēc Bankas Baltija kreditoru aprēķiniem, ja Parex glābšanai pietiks ar plānotajiem 200 miljoniem latu no valsts un centrālās bankas budžeta, tad tas nozīmē, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs finansēs banku par apmēram 100 latiem. Kreditoru apvienība uzskata šādu valdības rīcību par netaisnīgu, jo viņiem netika kompensēta zaudētā nauda, turklāt Bankas Baltija noguldītājiem tagad jāpiedalās citas bankas noguldījumu kompensēšanā, paziņojumā uzsvēris S.Muzjukins.


Top komentāri

Tā lūk!
T
Nu neuztrauc mani iespējamās miljonāru problēmas Parex bankā. Tiem, kas noguldījuši līdz 50 000, naudu pēc likuma ir jāatgriež, bet par tiem, kas savus miljonu kukuļus sastūmuši bankās, ir jāuztraucās vismazāk - tie ātri vien sazagsies no jauna. Tā kā manis pēc - lai tas Parex brauc ratā, un lai nejauc tur iekšā valsts budžetu. Tur ir arī mana daļa, bet es savu piekrišanu šādā veidā izrīkoties ar manu naudu neesmu devis.
kā ?
k
kā es varu nemaksāt šai valstij ne santīmu ???
cangals
c
es domāju,ka repšem un gailim var uzticēties,stabili vīri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas