Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bāriņtiesas vadītājs: bērnu dzemdēšana ir bizness

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
^
^
Pirmkārt 8 lati arī noder paģiru lāpīšanai(apmēram 10 - 16 pudeles krutkas), bet vēl jau saņem diezgan daudz no pašvaldībām, kur aiziet mutes nomazgājuši ar bērniņu uz rokas.
Aiks
A
Tik NEPROFESIONĀLI uzrakstīts krecelējums par AKTUĀLU tēmu, ka nepatīkami lasīt... Kādam kantorī pautus pulējošam vecim, kuru ar sū-koku jau sen vajadzētu triekt ratā, riebjas, ka sieviete dzemdē bērnus...Kādā slimnīcā vecenes un veči brīnās par sliktajiem apstākļiem mājās- izliekas, ka būtu tikko norāpušies no koka un nezina, kas notiek valstī? Pacientu dotās aploksnes būs aizmiglojušas skatu? Riebjas šī žurku LIEKULĪBA !
viesis
v
Kaut kāds samocīts raksts, izskatās pēc kampaņas augsnes gatavošanai, lai varētu pamatot pabalstu samazināšanu....
selina
s
Vismaz tā tiek pie naudas.Šodien sievieti atbrīvot no darba ir tīrais nieks.Kas cits viņai atliek,ja ne dzemdēt bērnu tūliņ pēc tam,kad bezdarbnieka pabalsts arī jau kā beidzies?Tieši 9 mēneši !!! Tāda šodienas realitāte,bet kā izskolot tos daudzos bērnus-nezina neviens,jo nevienam tas neinteresē. Var iet diedelēt pašvaldībai brīvpusdienas,humpalās lētākās drēbes...un,šķiet,ka tas arī ir viss,ko šodienas trūcīgie var atļauties.
lauku vecis
l
Kad treknajos gados šo pašu biznesu, tikai pavisam citā finansiālajā līmenī, piekopa sabiedrības biezākais gals (saņemot māmiņu vai tētiņu algas plus parasti turpinot strādāt, bērnu atstājot vecvecākiem vai auklītei, nerunājot jau par pabalstiem pusgada algas apmērā lielai daļai valsts iestādēs strādājošo), tad visiem viss likās okei. Protams, tagad šī publikas daļa ir šausmīgi apvainota, ka valsts par viņiem un viņu bērniem negrib rūpēties. Var jau teikt, ka šajos gadījumos bērns vismaz tiek nodrošināts ar visu nepieciešamo, parasti tam nav jānoskatās regulārās iedzeršanās un kautiņos, tomēr arī vecāku patoloģiska dzīšanās pēc naudas nav tā lieta, kas bērna personību ietekmētu no labākās puses.
Teodora
T
Nav ko piebilst!
alias
a
Par bērniem vajadzētu nevis maksāt pabalstus, bet gan dot nodokļu atlaides, nodrošināt bezmaksas pakalpojumus. _________ Tas Latvijas apstākļiem būtu visideālākais risinājums.
lepratorijs
l
Tāļa Zalves prāt, laikam bāriņiesas uzdevums būtu izkotrolēt, kurām potenciālajām māmiņām varētu trūkt malkas vai maizes un tad nevis risināt problēmu, bet... nosūtīt uz abortu, bet pirms tā vēl (pēc dažu mūsu deputāšu ieteikuma) likt sievietei paklausīties nāvei nolemtā bērniņa sirdspukstus.
Jukums
J
Ta ko jūs te iršat.!!! Bizness. 8 lati par bērnu mēnesī -96 lati gadā. Tad to Jūs saucat par biznesu? Tad kaut reizi padomājiet cik tālu valsts un valdība savus pilsoņus ir novedusi un, bāriņtiesas tai skaitā, lai tās pilsoņi to sātu uztvert par biznesu?
valters
v
Ja kāds cilvēks tik necilvēcīgi izmanto bērnu kā biznesu, tas nedod atļauju bērnu dzemdēšanu principā nosaukt par biznesu. Tik vispārināti pateikt ir aizskaroši. Mūsu bērniņš ir mīlestības auglis!
Bille
B
Mums kaut kā tiek iepotēts viedoklis, ka bērni vairāk par 3 ir dzemdēšanas mašīna. Tāda augstprātība ļauni atmaksāsies pēc gadiem divdesmit, ja ne ātrāk. Ja tā turpināsim, mūsu pensijas laiks nepienāks vispār nemaz. Un tad, kad šeit būs nepieciešams darbaspēks no Turkmenistānas, Rumānijas, Somālijas utt, tad kodīsim pirkstos, kāpēc toreiz (tagad) nepagriezāmies ar seju pret tiem bērniņiem, par kuriem nicinoši sakam, ka tie bomžiki, ka no nelabvēlīgām ģimenēm, ka tādi, ka šitādi.
Anita
A
Tieši tā, ir jādomā par atbalstu - brīvpusdienu, mācību līdzekļu, transporta jomā, nevis jāieciklējas uz dažiem desmitiem nelabvēlīgo. Trakākais šajā valstī ir tas, ka tās izpildvara savus pilsoņus jau pašā pamatā uzskata par noziedzniekiem. Nav brīnums, ka tauta atmaksā ar to pašu uzskatos par politiķiem un ierēdņiem.
Bāriņtiesas ir butaforija!
B
Izsaku kategorisku protestu pret to, ka visur tiek vainotas tikai un vienīgi sievietes. Ak, tad tās esot muļķības, ka SIEVIETĒM /!!!/ trūkst informācijas par kontracepciju vai tai nav naudas! Nezinīšiem pateikšu, ka šai procesā piedalās divi - sieviete un VĪRIETIS! Ja jau sievietes mums tādas nelietīgas aprēķinātājas /nu, ja - 9 mēneši stāvoklī un dzemdības jau tāds nieks vien ir, vai ne?/, tad lai vīrieši parāda savu cēlo un nesavtīgo dabu! Cik redzu no apkārt notiekošā, tad diemžēl visu smagumu tomēr iznes sievietes. Ja runājam par dzemdēšanu tikai pabalstu saņemšanai, tad - KUR ir bāriņtiesas, KO DARA tur it kā strādājošās tantes un onkuļi? Tas ir viņu TIEŠAIS PIENĀKUMS pārraudzīt viņu teritorijā dzīvojošo bērnu dzīves apstākļus. Un nevis tikai gudri pļurkstēt, bet REĀLI DARĪT - ja savus pienākumus nepilda vecāki, tad nodrošināt bērnam siltumu, ēdienu, aprūpi, visu nepieciešamo skolai utt. Jāatņem vecāku pabalsti bez žēlastības, jāmeklē audžuģimenes vai aizbildņi - JĀSTRĀDĀ! Nevis, plātot rokas, jānoskatās kā bērniņš iet postā!
kaka
k
kad beidzot medijos strādās kaut kāda iekšējā politika, cenzūra, ētikas likumi,uttt. Pirms raktsa, pirms izdomā asiņainus virsrakstus vajadzētu padomāt par dotās tēmas trauslumu un samērojamību. Vei tad nekad neatrodas vieta urrāpatriotiskiem rakstiem par foršiem cilvēkiem, vecākiem, bērniem, panākumiem zinībās un sportos,un mākslās,utttt. Tad tādu kauninošu, šokējošu rakstu,ka mūsu vidū ir reti nepatīkami elementi,kas sabiedrībai traucē attīstīties. Norādīt uz robiem likumos,utjpr. Savādāk kārtējo reizi sanāk ,ka ģimenes ar vispār bērniem un daudzbērnu ģimenes pirmām kārtām ir nodzērušos debiliķu bars, kurus, nu nezinu, kaut kā izslēgt no pārtikušās pārējās pasaules? Pamēģiniet ieguglēt latviešu valodā; bērni, daudzbērnu ģimenes... Jebkurā gadījumā, par doto tēmu. Kas no tā? Acīmredzot attiecīgās instances slikti reģionos strādā.
viena
v
Kādi dižie pabalsti tad nu par bērniem mūsu filipīnu pavalstī vēl ir saglabāti, stulbums! Un bāriņtiesas patiešām ir butaforija, kas nepilda pat rekvizītu lomu uz skatuves, kurā cieš bērni. ..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas