Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Bārzdiņš: mediķi Latvijā vienmēr būs vajadzīgi

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš, uzrunājot klātesošos Medicīnas karjeras dienā, uzsvēra, ka veselības nozarē vienmēr būs nepieciešami jauni speciālisti, tādēļ par darbu nākotnē nebūtu jāuztraucas.

"Pārmaiņas veselības aprūpē, tās organizācijā ir neizbēgamas, jo medicīna attīstās un jāmācās strādāt arvien efektīvāk. Vajadzība pēc ārstniecības personām būs vienmēr, tādēļ aicinu nākotnē raudzīties ar optimismu!" norādīja J.Bārzdiņš.

Neskatoties uz sarežģīto finansiālo situāciju veselības aprūpes nozarē, Latvijas mediķi veic lielisku darbu, par ko regulāri tiek izteikta atzinība no ārvalstu veselības aprūpes speciālistiem, skaidroja veselības ministrs.

Iezīmējot Veselības ministrijas plānoto nākotnē, veselības ministrs akcentēja, ka jāpieaug ģimenes ārstu lomai un vairāk jāizmanto arī ārstu palīgu un māsu darbs. Īpaši būtiski tas būtu pacientu izglītošanas jautājumos - skaidrojot profilakses un veselības veicināšanas nozīmību, kā sadzīvot ar slimību hroniskajiem slimniekiem, par turpmākās ārstēšanās organizēšanu pēc izrakstīšanās no slimnīcas.

Viņaprāt, šāda prakse nodrošinātu, ka ārstam atliktu vairāk laika pamatfunkciju veikšanai, vienlaicīgi pacienti būtu saņēmuši visu sev nepieciešamo informāciju. Savukārt, attiecībā uz rezidentu apmācību, būtu nepieciešams pārskatīt viņu kompetences līmeņus, lai būtu iespējams viņus ātrāk iesaistīt praktiskajā darbā.

Veselības ministrs aicināja uz darba un karjeras attīstības iespējām veselības aprūpē raudzīties visas Latvijas mērogā, jo jauni speciālisti labprāt tiek gaidīti reģionālajās slimnīcās, kur sadarbībā ar pašvaldību mediķiem nereti tiek nodrošināti arī dažādi papildus motivējoši faktori – dzīvesvieta un bērnudārzs bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas