Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

BBC: Nodokļu palielināšana liks iedzīvotājiem uzgriezt muguru Latvijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ministry of Truth
M
NĪ cenas ir tādas tāpēc, ka ir tikai tie NĪ, kas ir. Pie tiem tad arī turas līdz varonīgajām beigām - īrnieku nav, nodokļus nemaksā, bet īpašnieks skaitās. NĪ vērtības katastrofālai pārvērtēšanai, kurā piedalījās kā bankas, cerot no lielākas summas vairāk nopelnīt, tā arī iedzīvotāji paši, izjūtot vajadzību ziemeļu zemē atrast jumtu virs galvas, tā arī valsts, priecīgi aprēķinot kadastrālo vērtību no hipetrofētām cenām, sekas būs tādas, ka visa nepamatotā cerību un vājo ieņēmumu sistēma vai nu maz pa mazam barosies no valsts, kas daudzviet īrē dārgas telpas, vai nīkuļos, gaidot arābu šeihus klimatā, kurā ir 30 puslīdz siltas, komfortablas dienas.
Andrievs
A
07 / 12 / 2010 Ienākumu no noguldījumiem un depozītiem aplikšana ar nodokli atbilst Satversmei Satversmes tiesa ir pieņēmusi spriedumu lietā Nr.2010-25-01. Tiesa ņēma vērā, ka līdz 2010.gadam pastāvošais regulējums radīja procentu ienākumiem īpaši labvēlīgu nodokļu režīmu salīdzinājumā ar cita veida ienākumiem (piemēram, darba algu). Tiesa atzina, ka personām bija jārēķinās ar to, ka gadījumā, ja valsts ekonomiskā situācija un vajadzības mainīsies, var mainīties arī nodokļu likmes un atvieglojumi. Līdz ar to Satversmes tiesa atzina apstrīdētās normas par atbilstošām Satversmes 1. un 105.pantam. Sprieduma teksts ir pieejams arī Satversmes tiesas mājas lapā: ______________________________________________________ To pašu var attiecināt arī uz nekustamā īpašuma nodokli. Līdz 2010.gadam nodokļu režīms bija ļoti labvēlīgs īpašniekiem un izcili labvēlīgs darījumiem ar nekustamo īpašumu. Tiem, kas priecājās, ka viņu par dažiem privatizācijas sertifikātiem privatizētie īpašumi ir kļuvuši 100-kārt vērtīgāki, bija jārēķinās, ka par to reiz būs jāmaksā. Starp citu, jaunās NĪN likmes ir daudzkārt mazākas par īres maksām un kredīta procentiem, ko maksā tie, kam okupācijas laikā neizdevās dabūt privatizējamu dzīvokli.
antidemagogs
a
Taapeec, ka devalvaacija sagrautu ekonomiku. Par energoresursiem un citaam preceem tacu buutu jaamaksaa taa pati cena kas ieprieks, bet algas paliktu taadas pasas, tikai devalvaacijas deelj kljuutu neveertiigaakas. Taatad argusi vareetu vaideedami un laadeedamies maksaat pieaugusaas cenas, atdodami peedeejos devalveetos latus. Ar to "paarveersanu ar likuma speeku" arii nav tik vienkaarsi, jo nav taada likuma, kas ljauj taa peeksnji njemt un nemaksaat. Laikam Latvijas valsts veel par maz zaudeejusi visaadaas starptautiskaas tiesaas un par maz kompensaaciju no nodoklju maksaataaju - argusu naudas samaksaats, ja taadas domas veel praataa.
ostaps
o
un ne tikai, nevaru izdomāt ko valstij parādīt izstieptu vidējo pirkstu vai izteiksmīgu žestu uzliekot roku elkoņa ieskšpusē
aha
a
Vai tik tā "kāda latviešu ģimene" nebija kādi Fedja un Gaļa Sidorovi, gadījumā?
No Orevela
N
…………… Turēdams rokā kausu, bija piecēlies misters Pilkingtons no Foksvudas, viņam jāpasakot pāris vārdu – to viņš uzskatot par savu pienākumu. Šodien viņš un viņa draugi esot ieradušies Dzīvnieku fermā, paši savām acīm aplūkojuši katru collu -un ko viņi ieraudzījuši? Ne vien vismodernākās saimniekošanas me­todes, bet arī tādu disciplīnu un kārtību, kādai vajadzētu kļūt par paraugu ikvienam fermerim. Viņš domājot, ka nekļūdīšoties, teikdams, ka Dzīvnieku fermas zemākie dzīvnieki veicot vairāk darba un saņemot mazāk barības nekā jebkurš cits dzīvnieks visā grāfistē.
pakausis
p
vai neesam jau atklausiijushies tos banku "ekspertus"? bet shie taapat lien pa visaam spraugaam laukaa kaut kur kaut ko pateikt :)) incanti.. vai bankaam ir jaamaksaa NIN par tiem atsavinaatajiem dziivokljiem? jeb tur ir kaadas ljoti "godiigas" atlaides izdoamatas???
No Orevela
N
Kas attiecas uz pārējiem, tad viņu dzīve, cik nu viņi paši zināja, palika tāda pati kā aizvien. Lielākoties viņi bija izsalkuši, gulēja sal­mos, padzērās dīķī, sūri grūti strādāja tīrumos; ziemā viņus mocīja aukstums, vasarā – mušas. Dažkārt vecākie no viņu vidus visiem spēkiem sakopoja savas miglainās atmiņas un pūlējās tikt skaidrībā, vai Sacelšanās pirmajās dienās, kad nule bija padzīts Džonss, apstākļi bijuši labāki vai sliktāki nekā tagad. Viņi nespēja atcerēties. Nebija nekā, ar ko varētu salīdzināt tagadējo dzīvi: viņiem nebija, pēc kā spriest, vienīgi Kviecēja skaitļu virtenes, kuras nemainīgi rādīja, ka viss iet aizvien labāk un labāk. Dzīvnieki uzskatīja šo problēmu par neatrisināmu; tagad viņiem gan atlika maz laika prātot par šādām lietām. ……………
No Orevela
N
Nezin kāpēc šķita, ka ferma ir kļuvusi bagātāka, dzīvniekiem pašiem nekļūstot bagātākiem ne par matu – izņemot, protams, cū­kas un suņus. Pa daļai tā varbūt iznāca tāpēc, ka te bija tik daudz cūku un tik daudz suņu. Nebija jau gluži tā, ka šie radījumi nemaz nestrādātu – savā veidā. Kviecējs nekad nepiekusa skaidrot, cik bez­galīgi daudz rūpju sagādājot fermas uzraudzīšana un organizācija. Lielu tiesu šī darba pārējie dzīvnieki savā dumjībā nemaz nebūtu spējīgi izprast. Piemēram, Kviecējs tiem pastāstīja, ka cūkām ik die­nas jāpieliekot neiedomājamas pūles, lai sagatavotu noslēpumainas lietas ar nosaukumiem “reģistri”, “ziņojumi”, “protokoli” un “memo­randi”. Tās esot lielas papīra loksnes, kas no vienas vietas jānoklāj ar burtiem, un, tiklīdz noklātas, tās sadedzinot krāsnī. Tam esot milzīga nozīme fermas labklājībā, Kviecējs teica. Tomēr barību nedz cūkas, nedz suņi ar savu darbu nesagādāja; un viņu bija ļoti daudz, un ēstgriba viņiem aizvien bija laba.
kukuu
k
Vai tad veel kaads no jaunajiem tur ir palicis ? Uz ko tie naivie tur veel cer - ka visi speejiigie aizbrauks un tad arii nespeejiigie buus deriigi ? Dziivot valstii kuraa ir suudiiga un maksas mediciina ? Par miljoniem saremonteet slimniicu un peec tam aizklapeet ciet , lai tauta maksaa zemee nosviesto naudu ? Stundu gaidiit kameer atbraks 'aatraa paliidziiba' ? Suutiit beernus skolaas kur skolotaajiem nemaksaa algas un to diplomu peec tam var izmest miskastee un braukt uz aarzemeem traukus mazgaat ar LU augstaako izgliitiibu? Kaapeec viniem buutu jaabuut tik launiem pret saviem beerniem? Iekaartot savu gimenes maaju , varbuut pat aiznemoties , lai kaut kaadi smurgulji peec tam rokas kabataas sabaazushi aiz nekaa nedariishanas kaut ko tuikshi pljuutiitu no seerijas 'nevajadzeeja njem krediitu' ? Tas ka viniem dievs nav devis praatu saprast ka tie cilveeki kas neema sos krediitus , naudu iepludinaaja ekonomikaa lai buutu par ko uztureet taadus 'rokaam kabataa' tipa 'geenijus' . Taatad vajadzeetu uzcelt so savu maaju , iekaartot dziivi un peec tam smaidiit ka kaads sachakaree , aizlaiz pa pieskari visu sisteemu (deelj stulbuma vai leetas mantkaariibas vai idiotisma - nav pat svariigi) , sacelj veel nodokljus ar noluuku ka cilveeki nevarees samaksaat un varees atnemt sos te iipashumus par nodoklju nemaksaashanu ? Vai veel labaaks variants buutu uzsaakt biznesu - saplaanot , ieguldiit , straadaat 24/7/365 lai visu laiku sanemtu sitienus neparedzami paaugstinaatu nodoklju , paarbauzu , neprognozeejamo un nelogisko likuma mainu rezultaataa ? Maksaatnespeejas likums vispaar ir cirks - lai paliktu maksaatnespeejiigs tev jaaiemaksaa nauda . Ja tev nav nauda tad tu neesi maksaatnespeejiigs . Pat nav svariigi kurs jampampinsh ir shii likuma autors , jautaajums kas taadu meeslu apstiprinaaja un kas izsludinaaja un par ko vini tobriid domaaja - par maksaatnespeejiigu cilveeku vai ko teiks 'lielie viiri' . Tas ka ekonomikas aabecees ir rakstiits ka ekonomika ir spiraalveida un bizness iet gan augshaa gan lejaa un to , ka arii lejaa nav pasaules gals un lai normaali funkcioneetu ekonomika - bezceriigie paraadi jaanoraksta . Un jautaajums kaapeec nedevalveeja latu kad viss sis veel tikai saakaas?
.
.
a) nevajadzēja agrāk pirkt īpašumus, kas neatbilst reālajām iespējām, tad tagad nebūtu jāpārdod. b) stabilā dzīvošana ārzemēs arī strauji iet uz galu.sociālās kases iztukšotas, jāpalīdz visādām bankrotējušām dalībvalstīm, iedzīvotāju strauja novecošana.
huks
h
Pameegini tagad paardot iipashumu. Es labaak dziivoshu stabili aarzemees un zinaashu par ko maksaaju un ko varu sanemt. Shinii mafijas latvijas valstii nekad nebuus naakotnes, tikai karsh un postazha, skaties veesturi...
pmlks
p
tiešām tendenciozs raksts! sāksim ar to piemēru par bezdarbnieku ģimeni ar 2 bērniem un gaidāmo NĪ nodokli EUR 1000 apmērā! Nu tā pieticīgi rēķinot, šiem nabadziņiem pieder īpašums vismaz 100 - 150 kEur vērtībā. tātad loģiski spriežot, ja nevar nomaksāt NĪ nodokli, tad jāatbrīvojas no šī nenormāli (konkrētai ģimenei) dārgā un nesamērīgus izdevumus radošā īpašuma. Rezultātā "cietēji" varēs noīrēt lētāku mitekli un palikt ar milzu kaudzi naudas uz rokām. būs starta kapitāls savam biznesam vai mīksts spilvens labāku laiku sagaidīšanai. Eļementarno Dr. Vatson! Taču visticamāk "cietēji" ir kārtējie infantīlie kredītņēmēji, kuriem patiesībā pieder tikai parādi bankai un kuri tajos iekūlušies tikai tāpēc, ka gribējuši apliecināt savu piederību veiksmīgo un turīgo kastai. Vienalga nožēlojami. Jo ātrāk tādi sapratīs kas viņi patiesībā ir un kur ir to vieta sabiedrībā, jo mazākas būs viņu frustācijas.
filozofs
f
peedeejaa laikaa dzird ka ekonomika Latvijaa iet uz augšu , peedeejais ko vakar dzirdeeju bija Kogana teiktais , viņš teica ka taa iet uz augšu ... taakaa liekas šis tendenciozs raksts , uzņeemeeji spreegaa un nez ar ko draud , protams ne jau viss notiek uz sitienu un visiem riitaa buus darbs , bedree iegaazties gan var aatri kaa too no treknajiem izdariija Kalviitis , to BBC korespondentu vajag nevis pa Riigu vadaat , bet gan uz Ciblu aizvest , tikpat labi uz Tukumu pie Peetera , kurš savu mirušaas maates pensiju veselu gadu totalizaatoros nospeeleeja un neko nevinneeja , bet tas šaadus korespondentus neinteresee , gudriiši....
Argus
A
Man gribētos arī tagad dzirdēt paskaidrojumu, kāpēc netika devalvēts lats. Esmu dzirdējis, ka tāpēc, ka Latvijas iedzīvotāji paņēmuši daudz kredītu eiro valūtā. Kas traucēja valstij ar likuma varu pārvērst visus tos kredītus latos? Kas joprojām uztur Rīgā nereālas NĪ cenas? Laikam latvieši joprojām nesaprot, kas ar viņu ekonomiku notika, notiek un kāpēc. Vai jums vieglāk no tā, ka jūs nosmaksiet zem godīgā premjera, nevis kampēja? Ar to vēlreiz jums visiem labu vēlēdams gribu pateikt, ka godīgumam nav nekādas nozīmes, ja jūs nesaprotat, kāpēc slīkstat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas