Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bērnu slimnīcas korupcijas lietā iesaistītais Kramzaks paliek cietumā

Rīgas apgabaltiesa pirmdien nolēma arī turpmāk apcietinājumā paturēt bērnu slimnīcas korupcijas lietā iesaistīto slimnīcas iepirkumu komisijas locekli un bijušo slimnīcas valdes locekli Arni Kramzaku, aģentūrai BNS apstiprināja viņa advokāte Ieva Ramiņa.

Viņa pavēstīja, ka pret aizstāvamo piemērotais aizdomās turētā statuss, tāpat kā drošības līdzeklis apcietinājums nav pamatots gan pierādījumu trūkumu, gan viņa veselības stāvokļa dēļ.

"Mans klients vēlas ātrāku patiesības noskaidrošanu, lai uz viņu nekristu aizdomu ēna," norādīja advokāte.

Kramzaks savu darbu slimnīcā ir veicis godprātīgi vairāk nekā 13 gadu. Pie viņa netika atsavinātas lielas naudas summas, un viņš nav guvis materiālu labumu nelikumīgā veidā, piebilda advokāte.

Kramzakam ir nopietnas veselības problēmas, un viņa atrašanās apcietinājumā, nesaņemot kvalificētu medicīnisko palīdzību, var būt bīstama viņa veselībai un dzīvībai, uzsvēra Ramiņa.

Tiesa pirmdien arī noraidīja šajā lietā vainotā "Projektu vadības un attīstības biroja" valdes locekļa Raita Mūrnieka sūdzību par Vidzemes priekšpilsētas lēmumu, ar kuru viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) runasvīrs aģentūrai BNS teica, ka nevienai šajā lietā iesaistītajai personai drošības līdzekļi nav mainījušies.

Rīgas apgabaltiesa jau iepriekš nemainīja apcietinājumu bērnu slimnīcas korupcijas lietā vainotajam SIA "Pamats" valdes loceklim Aleksandram Kreiceram.

Rīgas apgabaltiesa arī iepriekš noraidīja slimnīcas saimniecības direktora Aivara Lisenko sūdzību par Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru viņam piemērots apcietinājums.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 22.oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

KNAB iepriekš informēja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas un trīs privātpersonas.

Tiesa piemērojusi apcietinājumu divām lietā iesaistītajām slimnīcas amatpersonām - slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko un slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam. Apcietinājums noteikts arī divām privātpersonām - "Projektu vadības un attīstības biroja" valdes loceklim Raitim Mūrniekam un SIA "Pamats" valdes loceklim Aleksandram Kreiceram. Piektā aizturētā persona bija Kramzaka sieva, taču viņu KNAB apcietināt nelūdza.

KNAB veikto kratīšanu laikā atrasti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru patiesā izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas