Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Bērnu tiesību eksperte: nedzīva bērna izmešana izgāztuvē ir līķa apgānīšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
mēnešsērdzīgā
m
Šitā jau var aizmurgoties līdz mēnesim!
...
.
Nekrofilu valstī Latvijā jau vispār "līķa apgānīšana" skaitās lielāks noziegums, nekā noziegums pret dzīvu cilvēku, kurš vēl jūt sāpes. Atceros gadījumu pirms pāris gadiem, kad ziemā kādā mikrorajonā atrada vīrieša un sievietes līķus, abus sakropļotus... Sākumā bija domāts, ka tas izdarīts abiem jau mirušiem, tāpēc, kad atrada slepkavas, tiem tika piespriests pants arī par LĪĶA APGĀNĪŠANU. Bet, kad pataloganatomi konstatēja, ka sieviete šo darbību laikā vēl bijusi dzīva, tad - uzminiet, ko? Apsūdzību par "līķa apgānīšanu" slepkavām noņēma un attiecīgi arī cietumsodu samazināja!
Ēriks
Ē
Vēl arvien tevi nesaprotu, kāpēc tev tā šķiet? Precīzi un kodolīgi aprakstīts... Kur, tavuprāt, rakstīts, ka presē jāraksta vispārināti un/vai "starp puķēm"?
t
t
neuztrauc bet drīzāk atgādina pataloganatoma slēdzienu tam nav vietas presē ikdienas bet gan krimināllietā
bush
b
Vispār tiešām - cik nedēļas vecs auglis ir obligāti jāapbedī?
Ēriks
Ē
Kāpēc? Ja tas tevi uztrauc, nelasi!
Ēriks
Ē
Ko nozīmē "uzskata Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja"? Jautājums nav skatāms pēc kāda/s personīgā viedokļa, bet tīri juridiski. Šajā gadījumā, vai, pēc pastāvošās likumdošanas, embrijs uzskatāms par bērnu, vēl jo vairāk, ja nedzīvs? Jautājums nav vienkārš un bez sekām. Ja tas ir atzīstams par bērnu/cilvēku, tad katru kas viec/piedalās abortā būtu jātiesā par slepkavību. Ja nē, tad JURIDISKI tas IR gaļas gabals. Un nevajag mums sevi maldināt, ka līķim, bērna vai pieaugušā, ir svarīgi, kur/kā to apglabās Ši jautājums svarīgs tikai dzīvi palikušiem, vai dzīviem pirms viņi miruši. Attaisnojums likumiem par to, kā apbedīt mirušu vai atbrīvoties no cilvēku (net tikai) izcelsmes audiem meklējams slimību izplatību ierobežošanā, be vis individuālos viedokļos par to, kasir vai nav ētiski.
who cares
w
Būtībā gan sabiedrības, gan pašu vecāku interesēs ir pasākumu pēc iespējas aizmirst un "mēģināt vēlreiz", nevis nēsāt līdzi (cita lieta, ka īsti "aizmirst" varētu būt pagrūti).
who cares
w
Cik esmu dzirdējis, kādreiz dzemdību namos šāda prakse bija diezgan izplatīta. Tāpat nav īsti skaidrs, kas šādā gadījumā būtu jādara ar spontāno (un ne tikai) abortu uzpuriem u. tml....
t
t
VARbūt tik smalkus aprakstus var aiztaupīt ?
Vai
V
ir vietiņa, kur nedzīvi dzimušus bērniņus apglabāt? Bez maksas. Jo māte, kas bērniņu ietina segā, nevis nienkārši izmeta, to noteikti būtu izmantojusi, lai vēlāk būtu kur no sirds paraudāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas