Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis strādās arī Ziemassvētkos

Sākot ar 24.decembri sadarbībā ar Lattelecom, jau trešo reizi notiks Ziemassvētku akcija Uzticies...Tevi dzirdēs un sapratīs. Akcija notiks trīs dienas pēc kārtas, un tās laikā bērniem un pusaudžiem būs iespēja, zvanot uz uzticības tālruni, saņemt psiholoģisko palīdzību un atbalstu arī svētku dienās, ziņo Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore Iluta Vilnīte.

Ziemassvētku brīvdienu laikā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116 111 (80006008) 24.decembrī būs sazvanāms no plkst. 8 līdz 22, bet no 25.decembra plkst. 8 līdz 26.decembra plkst. 22 tālrunis darbosies visu diennakti. Pēc 26.decembra bērni profesionālu psiholoģisko palīdzību varēs saņemt tāpat kā līdz Ziemassvētkiem.Sadarbībā ar _Lattelecom _šāda akcija notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Pēc pagājušajā gadā notikušās akcijas saņemto zvanu skaita un konsultāciju problemātikas analīzes secināts, ka šāda akcija ir ļoti nepieciešama arī šogad. «Īpaši svarīgi tas ir tieši šobrīd, kad sociāli ekonomiskā situācija valstī ilgstoši ir jau ārkārtīgi sarežģīta un ne visas ģimenes var būt kopā, lai svinētu Ziemassvētkus. Tādēļ bērniem īpašā situācijā būs iespēja piezvanīt uz uzticības tālruni svētku laikā, kur viņi saņems nepieciešamo konsultāciju un atbalstu,» saka I.Vilnīte.«Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, īpaši aktuālas ir sarunu tēmas, kas skar sociālās un ekonomiskās jomas problēmas. Zvanītāji runā par savām bezspēcības un vientulības izjūtām, risinot šīs problēmas,» uzsver VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa konsultante psiholoģe Amanda Zariņa.Uzticības tālrunī strādā septiņi psihologi, kuru galvenais uzdevums ir uzklausīt bērnus un pusaudžus, sniedzot atbalstu un nepieciešamo palīdzību. Uzticības tālrunis vidēji dienā saņem 350 zvanus. Visvairāk zvanu saņemti tieši par bērnu savstarpējām attiecībām gan skolā, gan ģimenē, kā arī par sociālajām tēmām.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR ZVANĪT?

Ikdienā Uzticības tālruni 116 111 (80006008) var sazvanīt katru darba dienu no plkst. 8 līdz 23, kā arī sestdienās no plkst. 8 līdz 22 un svētdienās no plkst. 10 līdz 22.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas