Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bērnudārznieku izglītošana maksā četrreiz dārgāk nekā studijas augstskolā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
mamma
m
Rīgā, Biķernieku ielā 33 jau kuro gadu stāv tukšs bērnudārzs,padomju laikā celts, bet ar nomainītiem logiem, labā stāvoklī. Savulaik tajā bija privātais dārziņš. Pārņēma vai nopirka Rīgas dome. Iespējams vajag nelielu kosmētiku un mēbeles, kas izmaksātu varbūt pārdesmit tūkstošus, bet cik bērni tiktu dārziņā un cik vecākiem palīdzētu.Pēdējā informācija, kad interesējos( pirms 2 gadiem), bija- nevar atrast direktoru, un tad, kad atradīs direktoru, tad varēs remonta konkursu izsludināt.Nu, un tad, kā jau pierasts, droši vien vēl to konkursu vajag "apgrozīt" vai arī konkurss nav pietiekami biezs, lai procentus dabūtu. Vai vienkārši neko negribas darīt. Stāv tukša speciālizēta bērnu dārza ēka, to pieskata sargs, kuram gan jau arī algu maksā un vismaz desmitiem, vai pat kādam simtam bērnu nav vietas. Tā ēka nav no mazākajām. Kur ir domes rīcība rīdzinieku labā???Sīki darbiņi uz kopējā fona, bet nē...labāk kafiju padzert kabinetos...Skumji!
....
.
Ja valsts lēto bērnudārzu nevar nodrošināt visiem bērniem, tad tas nelīmējas kopā, jo nodokļus maksā gan tie kas tiek valsts bērnudāzā, gan tie kas dārgajos privātajos vai izlīdzas ar dārgajām auklēm. Tas nav godigi.
baizevei
b
Brizjiem liekas,ka Latvijai vajag padoties Zviedrijai. Tur ir augsti,bet sakartoti nodoklji,sociala aizsardziba,praktiski neeksistejosha korupcija. Un bernudarzi,kur par vienu bernu menesi ir jamaksa 10 eiro.
Miljonāre
M
"Piecu gadu laikā - no brīža, kad bērns sāk iet bērnudārzā, līdz brīdim, kad bērns sāk apmeklēt skolu - šī summa var pārsniegt pat 9000 tūkstošus latu." --------------- 9000 tūkstoši taču būs 9 miljoni latu... ???? Cien. Sanita Žeigure, jāatsvaidzina zināšanas vai nu matemātikā, vai skaitļu vārdu rakstībā!
Nu-nu
N
Ja pašvaldība nevar VISIEM nodrošināt bērnudārzus, tad lūdzams lai NELIEK tautai maksāt Ienākuma nodokli!!! Iekasēt ta māk, bet savus solījumus, kas sarakstīti augsta ranga dokumentos, nepilda. Tad arī vecāki paši izdomās, kā izaudzināt un kurp sūtīt par ietaupīto nenomaksāto nodokli. Nevis kārtējā 'ŠĶIROŠANA: tie, kas dzimuši gada sākumā - būs tie laimīgie, bet tie - kas gada otrā pusē gan IIN maksās, gan par aukli vai privāto dārziņu, bet pašvaldības bērnudārzā tiek Piga
Ieva
I
Lai vai kā, kritēriji ir subjektīvi, un sīcim dārziņš ir nepieciešams, pirmkārt, lai apgūtu socializācijas iemaņas un kaut kādu ideju par disciplīnu, tāpēc tas ir obligāts. Turklāt (protams, arī tīri teorētiski), neviens jau it kā neliedz visādiem šleseriem to dārziņa maksu ziedot labdarībai....
Ieva
I
Tas trūkumcietēju statuss arī ir stipri teorētisks, jo atceros kā pacientu organizāciju pārstāvju konferencē satiku sievieti, kurai ir mugura kā korķviļķis un smaga asinsvadu slimība, taču nekāda trūkumcietēja statusa, jo viņas ienākumi ir akurāt 2 latus lielāki par noteikto limitu....Tiem, kam ir smagi slimi apgādājamie droši vien var sanākt vēl spicākas situācijas.....
I.Gr.
I
Beernu daarziem jaabuut par briivu un katram beerninjam tur jaarada vieta. Taapat pamatskolai un maaciibu liidzekljiem jaabuut par briivu. Beerni nav personiigs luksus, bet gan nodroshina valsts, t.i. latvieshu tautas pastaaveshanu. Apdomaajiet: kaadeelj peedejos Padomju gados visiem Latvijas iedziivotaajiem bija normaala dzimstiiba? Latvijas latvieshi to zinaas labaak nekaa es.
Andy
A
Kurš te prasa lai citi uzņemas rūpes par maniem bērniem? Un kur tu izrāvi ka es par saviem bērniem nerūpējos? Un arī atteikšos no daudz kā ja vajadzēs! Cita lieta ka neņemos saražot vairāk bērnu kā varu atļauties uzturēt. Paskaties statistiku. Un nejauc globālas tendences ar lokālo nacionālo politiku.
Arkādijs
A
Ko jūs uztraucieties pēc 5 gadiem dārziņi būs pustukši un varēs pat izvēlēties uz kuru vest savu bērnu (protams tas attieksies uz tiem dažiem, kam būs bērns). P.S. Esmu vīlies Ušakovā Divu bērnu tēvs.
hm
h
man visvairāk šajā situācijā jau n-tos gadus tracina tas, ka daži cilvēki ir vienlīdzīgāki par citiem. Ja valsts nevar maksāt, lai radītu vietas pašvaldības dārziņos (t.i. mēs nesamksājam tik daudz nodokļos), tad taisām visiem maksas dārziņus, lai valsts daļu subsidē, bet pārējo maksā vecāki. bet visi maksā vienādi, nevis kā tagad, ja paveicās jāmaksā ls 20, ja nepaveicās 150.
pmlks
p
It kā tev taisnība, teorētiski :) Taču realitātē tas nozīmētu, ka privātie dārziņi vienkārši palielinātu cenas un palielinātu peļņu! Vecāki kā ir ar pliku d.. tā arī paliktu. Gluži kā plastmasas logu biznesā - cenas lēciens kopš pāgājušā gada par %%20-25, iemesls saucas māju siltināšanas programma, no kuras nokāst savu daļu grib arī šamējie. tāds nu ir bizness latviešu gaumē! Tāpēc labāk pašvaldības dārziņos ieviest pilnu maksu tāpat kā privātajos (varētu uzlikt tai griestus), bet pabalstus maksāt konkrēti tiem, kam tie patiesi vajadzīgi (trūkumcietēji, daudzbērnu ģimenes utm.) tad visi dārziņi konkurētu savā starpā ar kvalitāti un privātā iniciatīva aizpildītu trūkstošo vietu skaitu.
pmlks
p
nu ja tu savam bērnam kaut ko nogriez, tad tevi vajag likt psihenē jau nu noteikti, ja ne uz mūžu cietumā. Vispār nebrīnos, ka bērni, kuru vecāki tiem kaut ko nogriež šīs psihiskās traumas dēļ kļust noziedznieki. Lai gan tagad pierādīts, ka noslieces kļūt par bandītiem ir smēķējošu grūtnieču bērniem. Atkārtoju, nevienam nav nekāda pamata prasīt, lai kāds cits uzņemtos rūpes par viņa bērnu! Tas vispirms ir katra paša pienākums. Laiks, Andy, saprast, bērns ir kas vairāk par suni vai kāmīti. ja reiz dzemdēji, tad rūpējies pat ja tas nozīmē atteikties no daudz kā tāda, kas iepriekš likās pašsaprotams, jo pretējā gadījumā tavi gēni būs dabas kļūda, kuru izplatība tiek terminēta.
Mia
M
Latvijas izglītības un socialā politika ir pilnīga katastrofa!!!
Ieva
I
Principā jau, ja bērnam dārziņā vietas nav, tad valstij/pašvaldībai ir jāsamaksā vecākiem tā summa, kas tiek maksāta par katru bērnu....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas