Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Bērziņš ar Medvedeva pārstāvi runās par prezidenta vizīti Latvijā

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien tiksies ar Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva administrācijas vadītāju Sergeju Nariškinu, lai runātu par abu valstu divpusējām attiecībām un uzaicinājumu Krievijas prezidentam apmeklēt Latviju,  pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Latvijas prezidenta un Nariškina tikšanās Rīgas pilī būs no plkst.11 līdz 11.45, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Krapāne teica, ka pēc abu amatpersonu tikšanās preses iespēja pilī nav paredzēta, taču Nariškins par vizītes laikā Latvijā runāto plānojot informēt individuāli.

Krievijas vēstniecības Latvijā pārstāvis Ivans Mostinskis  teica, ka pēc tikšanās ar Bērziņu Nariškins plkst. 12.30 apmeklēs vēstniecību, kur pasniegs Krievijas Draudzības ordeni dziedātājai Laimai Vaikulei un konkursa "Jaunais vilnis" organizatoram Aleksandram Šenkmanam.

Vēstniecībā pavēstīja, ka pēc pasākuma gaidāms Nariškina paziņojums medijiem, bet žurnālistiem jautājumus nebūs iespējams uzdot.

Jau vēstīts, ka Bērziņš jūlija vidū, tiekoties ar Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu, uzaicinājis Krievijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Vešņakovs toreiz pastāstīja, ka prezidents apstiprinājis – joprojām spēkā ir iepriekšējā prezidenta Valda Zatlera laikā izteiktais ielūgums Krievijas  prezidentam oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Uz jautājumu, kad šādu vizīti var sagaidīt, vēstnieks atbildēja, ka tuvāko divu līdz triju mēnešu laikā tas ir nereāli, bet perspektīvā šādu vizīti var sagaidīt.

"Vizīte ir darba kārtībā mūsu divpusējās attiecībās," sacīja Vešņakovs, uzsverot, ka ir jāattīsta augsta līmeņa kontakti. "Mēs ceram, ka abu valstu vadītāju tikšanās nenotiks reizi 16 gados, bet daudz biežāk."

Amatpersonas pārrunājušas, kā tālāk attīstīt Latvijas un Krievijas attiecības un kas jau ir paveikts. Vešņakovs pauda pārliecību, ka šogad stāsies spēkā tie līgumi, kurus parakstīja Zatlera oficiālās vizītes laikā Krievijā pērn decembrī. Vēstnieks informēja, ka līgumi atrodas beidzamajā stadijā Krievijas pusē.

Tāpat amatpersonas bijušas vienisprātis, ka ir jāattīsta Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības, un tajā liela nozīme ir Starpvaldību komisijai.

Jau vēstīts, ka Zatlers pērn oficiālās vizītes laikā Krievijā uzaicināja Krievijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt arī Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas