Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Bērziņš augustā varētu vairs nesasaukt Saeimas sēdes nepietiekamā jautājumu skaita dēļ

Prognozējams, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš augustā varētu vairs nesasaukt Saeimas sēdes, ņemot vērā Saeimas un Ministra kabineta (MK) sagatavoto likumdošanas jautājumu nepietiekamo skaitu, sacīja Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Saeimas sēdes tiks sasauktas, ja MK un Saeima būs sagatavojusi pietiekamu skaitu jautājumu, sacīja Krapāne. Saeimas sēde varētu tikt sasaukta arī tādā gadījumā, ja MK būs nepieciešams risināt vai apstiprināt kādu ļoti steidzamu jautājumu, bet pašlaik nav zināms, vai tāda vajadzība būs.

Tas varētu nozīmēt, ka tuvākajā laikā netiks izskatīts jautājums par demisijas pieprasīšanu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu veicējam Aigaram Štokenbergam (V), ko kopīgi prasa apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Saskaņas centra" politiķi.

Jautāta, vai Valsts prezidenta kanceleja (VPK) var sniegt papildu kritērijus jau zināmajiem, pēc kuriem tika noteikta 4.augusta Saeimas sēdes darba kārtība, Krapāne uzsvēra, ka "visi papildu kritēriji nav definējami, jo balstās uz pieredzi, zināšanām, neformālām konsultācijām, situācijas prognozēšanu. Ļoti būtisks ir Eiropas Savienības tiesību aspekts".

Kā ziņots, Bērziņš 1.augustā parakstīja darba kārtību un sasauca 4.augusta Saeimas sēdi, kurā ļāva deputātiem izskatīt 16 jautājumus.

Saskaņā ar Satversmes 49.pantu atlaistās Saeimas darba kārtību nosaka Valsts prezidents. 23.jūlija referendumā iedzīvotāji ar pārliecinošu balsu vairākumu nobalsoja par parlamenta atlaišanu.

Valsts prezidents pirmo reizi pēc Saeimas atlaišanas noteica parlamenta darba kārtību, parakstot dokumentu ar parlamenta dienas kārtībā iekļautajiem lēmumprojektiem un likumprojektiem.

Šāda sistēma, kad prezidents Saeimas ceturtdienas sēdes darba kārtību noteiks tās pašas nedēļas pirmdienā līdz plkst.14, tiks īstenota līdz pat jaunās Saeimas ievēlēšanai. Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) būs tiesības Bērziņam lūgt ārpus paredzētās sistēmas Saeimas darba kārtībā iekļaut jautājumus, kuru izskatīšana būs steidzama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas