Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bērziņš: ir muļķīgi skraidīt apkārt un vākt sev atbalsta balsis

Saeimas deputāts eksbaņķieris Andris Bērziņš uzskata, ka ir muļķīgi skraidīt apkārt un vākt sev atbalsta balsis.

Bērziņš, kurš apsver iespēju kandidēt drīzumā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, aģentūrai BNS uz jautājumu, ar kurām partijām runā par iespējamo atbalstu viņa kandidatūrai, atbildēja: "Es esmu mežā, es vācu malku."

Viņš uzskata, ka tā būtu muļķība skraidīt un prasīt kolēģiem, par ko balsos. "Es gribu reālo situāciju zināt, cik Zaļo un zemnieku savienības vidū mani atbalsta, cik ne. Es nedaru tā, ka eju un muļķīgi stāstu," teica Bērziņš.

Deputāts neizslēdz, ka pirmdien, kad notiks ZZS frakcijas un valdes sēde, "es pateikšu nē". Viņš apliecināja, ka brīvdienās nav plānojis piedalīties neformālās sarunās par viņa kandidatūru, taču, ja kāds ar viņu gribēšot runāt, to darīšot.

"Dzīve jau parādīs, pirmdien būs skaidrāk," piebilda Bērziņš.

Uz jautājumu, vai neizvirzīšanas gadījumā viņš balsos par Zatleru, Bērziņš atbildēja izvairīgi, nosakot, ka dzīve viņu mācījusi nebūt kategoriskam. "Kad pienāks 2.jūnijs [prezidenta vēlēšanu diena], tad lemšu, izejot no situācijas," viņš minēja.

Jau vēstīts, ka Bērziņš ceturtdien oficiāli apliecināja, ka izvērtē iespēju kandidēt prezidenta vēlēšanās. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis savukārt norādīja, ka frakcija Bērziņu nevirzīs, bet neizslēdza, ka to var darīt atsevišķi deputāti.

Kandidātus prezidenta amatam var iesniegt līdz otrdienai, 24.maijam. Pašlaik Saeimas kancelejā iesniegta esošā prezidenta Valda Zatlera kandidatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas