Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bērziņš: jauniešu virzīšana pašvaldībās ir LPP/LC apzināta prakse

Virzīt pašvaldību vēlēšanās nepieredzējušus jaunus cilvēkus, kuri pat var vēl nebūt ieguvuši vidējo izglītību, ir apzināta partijas LPP/LC prakse, lai ļautu politikā ienākt jauniešiem, kuri šajā jomā grib darboties un veidot karjeru, norādīja LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš.

"Mēs faktiski ļoti apzināti mēģinām tos aktīvos cilvēkus, kuri grib, kuri redz sevi kaut kādā sabiedriskā darbā, kuri jau ir iemēģinājuši roku un grib piedalīties politiskos procesos, mēs viņus ļoti apzināti virzām uz priekšu. Mēs pat vienu otru brīdi pasakām vecajiem, rūdītajiem bukiem - pastāvi drusku pie ratiem, tagad ir laiks laist jaunu paaudzi un piestutēt varbūt drusku, lai viņiem labāk iet," tautas kalps klāstīja intervijā aģentūrai BNS.

"Jo ir taču pilnīgi skaidrs, ka tagad ir brīdis, kad notiek paaudžu maiņa politikā. Tie, kas spēku pilnbriedā atnāca deviņdesmitajā gadā parlamentā, vienkārši fiziski kļūst veci un viņiem tuvojas pensijas gadi, viņiem jādomā par atpūtu un par memuāru rakstīšanu, jo vietā nāk jauni cilvēki," viņš vēl piebilda, minot arī, ka, vienīgi šos cilvēkus virzot un atbalstot, var ļaut viņiem iegūt nepieciešamās zināšanas darbam politikā. "Tiem cilvēkiem jābūt labi izglītotiem un pieredzējušiem. Kur tad lai viņi iegūst savu pieredzi, ja ne tikai tandēmā ar pietiekami daudz gudriem, saprātīgiem, loģiskiem cilvēkiem? Un kā gan lai cilvēks normāli nonāk lielajā politikā, ja viņš neiziet cauri pašvaldību politikai?" retoriski vaicāja politiķis.

Viņaprāt, tā ir loģiska un atbalstāma prakse, kas būtu jāveicina.

"Mūsu gadījumā tā ir pilnīgi apzināta prakse, tas nav tā, ka mums kaut kur pietrūktu cilvēku un skolnieciņus saliek sarakstā. Nebūt nē. Katrs cilvēks ir izvētīts, un tie ir cilvēki, kas ar savu līdzšinējo darbību - skolas pašpārvaldēs, sabiedriskajās organizācijās, ko viņi tur sadibinājuši, jau ir sevi pierādījuši, mēs viņus pilnīgi apzināti virzām uz priekšu," Bērziņš uzsvēra.

Arī manipulācijas iespēju, viņaprāt, nav, jo ne jau par velti jaunieši tiekot virzīti kopā ar ilglaicīgiem politiķiem, no kuriem var mācīties un kuriem šaubu brīdī var prasīt padomu.

"Tāpēc jau viņi neiet vieni paši, viņi iet tandēmā ar cilvēkiem, kuri viņus reāli varēs pamācīt un konsultēt, ja būs tāda nepieciešamība. Un tāpēc jau viņus virza nodaļas, tā ir vieta, kur šī izpratne un pieredze tiek trenēta un veidota," LPP/LC pārstāvis pauda partijas nostāju.

LPP/LC vairāku pašvaldību sarakstos plānots iekļaut arī ne tikai studentus, bet vēl vidējo izglītību neieguvušus skolēnus. Partijas pašvaldību deputātu kandidātu saraksti gan vēl nav oficiāli iesniegti, to vēlēšanu komisijās varēs izdarīt tikai no 17.aprīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas