Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bērziņš: Latvija atbalsta divu valstu pieeju Tuvo Austrumu konflikta risināšanā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, tiekoties ar Palestīnas pašpārvaldes ārlietu ministru Riadu Almalki, pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa gaitu.„Latvija vienmēr atbalstījusi divu valstu pieeju Tuvo Austrumu konflikta risināšanā. Mēs pilnībā atbalstām palestīniešu valstiskuma centienus, bet vienlaikus arī atzīstam Izraēlas tiesības uz savas teritorijas un pilsoņu aizsardzību,” teica A.

Bērziņš.R.Almalki pauda cerības par drīzu progresu Tuvo Austrumu miera procesā. Nepieciešams pēc iespējas ātrāk izbeigt Gazas sektora blokādi, lai atvieglotu tajā mītošā pusotra miljona cilvēku ciešanas, vienlaikus respektējot arī Izraēlas bažas par drošību, uzsvēra ministrs. Amatpersonas uzskata, ka nepieciešams stiprināt Eiropas Savienības un ASV vidutāja lomu miera sarunās.

Tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, ministrs uzsvēris, ka Baltijas valstīm ir veiksmes stāsti, kas varētu interesēt daudzas arābu valstis. Ciešāku kontaktu veidošana starp Latviju un PNP veicinātu investīcijas un sadarbību izglītības, veselības un citās nozarēs. Almalki pateicās Latvijai par rehabilitācijas programmu Gazas bērniem un palestīniešu apmācību ūdens apgādes sistēmas organizēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas