Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Bērziņš noraida Zatlera izteikumus, ka ar SC aicināšanu valdībā tiek izpildītas kādas prezidenta prasības

Valsts prezidents Andris Bērziņš noraida Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera izteikumus, ka ar Saskaņas centra aicināšanu valdībā tiek izpildītas kādas prezidenta izvirzītās prasības.

"Valsts prezidents nevienā no sarunām ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem nav izvirzījis prasības vai nosacījumus konkrētam koalīcijas sastāvam. Patlaban koalīcijas veidošana ir politiķu ziņā, un ikviens atsevišķas partijas vai partiju apvienības lēmums ir tā pieņēmēju atbildība. Valsts prezidents līdzšinējās sarunās ir rosinājis politiķus veidot iespējami plašāku koalīciju, lai tā spētu vienoties par rīcībspējīgu valdību turpmākajiem trijiem gadiem," Bērziņa viedokli aģentūrai BNS pauda prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Zatlers pirmdien intervijā Latvijas Radio izteicās, ka, ņemot valdībā Saskaņas centru, būs izpildītas Valsts prezidenta prasības attiecībā uz jauno koalīciju.

"Mēs pieņēmām lēmumu par plašu koalīciju no trīs lielākajām partijām, kas ir ievēlētas un kam ir vislielākais vēlētāju atbalsts, Valda Dombrovska [Vienotība] vadībā. Piedevām mēs izpildījām divus no tiem punktiem, ko bija izvirzījis Valsts prezidents, – tātad lai būtu plaša koalīcija, kā teica mūsu Valsts prezidents.. un lai būtu pieredzējis premjers," sacīja Zatlers.

"Šis ir skaidrs piedāvājums, kas atbilst tām prasībām, ko ir teicis Valsts prezidents Andris Bērziņš," viņš norādīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piedāvā samazināt slimības lapu kompensācijas

Turpinoties diskusijām par darbnespējas lapu apmaksas izmaiņām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina samazināt darbnespējas lapu kompensācijas, turklāt šādai diskusijai ir gatava arī Labklājības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas