Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bērziņš. Kā uzpūš, tā lokās

Valsts prezidents Andris Bērziņš pāris mēnešu laikā klājā nācis ar diametrāli pretējiem apgalvojumiem gan par Visaginas AES, gan maksas augstāko izglītību.Intervijā laikrakstam Diena 8.jūlijā A.Bērziņš par Latvijas dalību Visaginas AES sacīja:  "Tuvāko gadu laikā mēs to nevaram atļauties, (…). Arī Latvenergo jau sen ir izsmēlis savas iespējas, pašu aizņēmums viņiem ir tik liels, ka tur tālāk nav kur iet, tādēļ tas pilnībā atkrīt."

Pēc tikšanās ar Lietuvas Valsts prezidenti Daļu Grībauskaiti Latvijas prezidents mainīja savu nostāju: "Redzot, cik veiksmīgi šis process attīstās Lietuvā, varu droši apgalvot, ka centīšos arī personīgi līdzdarboties  Visaginas AES projektā). Latvenergo varēs droši iesaistīties projektā."

Tāpat šobrīd Valsts perzidents pauž pretēju viedokli tam, ko sacīja pirms pāris mēnešiem arī par augstākās izglītības sistēmu.

"Man šķiet, ka šāds variants šķiet saprātīgs un ka tas kāda gada laikā varētu realizēties. Protams, jautājums par formu, kā ņemt naudu un kā dalīt finansējumu. Par to, ka ideja ir laba, esmu pārliecināts," tā par pilnīgu pāreju uz studiju kredītiem augstākās izglītības finansēšanā A.Bērziņš atzina 8.jūlijā intervijā laikrakstam Diena.

Pēc pagājušajā nedēļā notikušās tikšanās ar Latvijas Studentu asociācijas priekšsēdētāju Edvardu Ratnieku, A.Bērziņš apgalvoja, ka atbalsta budžeta vietu skaitu palielināšanu. “Jā,” šo pozīciju apstiprina arī viņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas