Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bez īpašiem asumiem valdība pieņem eID karšu koncepciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kkas
k
nu ko restarteejam e parakstu kaarteejo reizi...tieši taapat kaa digitaalo tv. nauda tik birst caurumaa...
Kaspars Gasūns
K
Ļoti svarīgs Zalāna aizrādījums. Galvenais, ka par tēmu. :D E.Zalāns arī aizrādīja U.Bērziņam, ka valsts pārvaldē par dokumentiem lieto terminu "virzīt koncepciju", nevis "bīdīt koncepciju". Un tas patiešām absolūti mākoņainas koncepcijas kontekstā.
Ainis
A
Bet kur to reāli lietot? Tikko bija ziņa, ka e-vēlēšanu sistēma arī nebūs, Cimdars tāpat labi strādā ;) Igaunijā vismaz tās var lietot gan vadītāja apliecības vietā, gan kā e-talonu sabiedriskajā transportā. Lai trīs reizes gadā pases vietā paņemtu līdz ID karti (nu ērtāk taču!:))) man jāmaksā vismaz 10Ls? Vai nav kaut kā jocīgi? Un par TP atbildību - kas būs, ja tuvāko gadu laikā netiks pieprasītas 800tkst kartes? Nu vismaz 100tkst? ;)
atbalstu
a
Sen jau vajadzeja, citaadi mees kaa laikam eam vienigie ES kuriem es taadas nav. 2 pases nevar dabut, ID kartes nav, riktigs sunu ciems. ar steigu lai taisa augsha un daudziem cilvekiem atvieglos dzivi! vismaz man noteikti
XXX
X
"Pēc tam, kad U.Bērziņš valdības sēdē bija atzinis, ka ... (RAPLM) virzītais dokuments ir "tikpat stratēģiski vājš kā iepriekšējā reizē"" , ka nav skaidri saprotami projekta saimnieciskie aprēķini, nav skaidrs, kā tieši tiks iedarbināta e-paraksta funkcija, kas notiks, ja iedzīvotāji eID kartes neizmantos, E.Zalāns par koncepciju atbildīgo amatpersonu aicināja uz to neatbildēt." Super! Tā teikt, kas tev par daļu, Bērziņ! Uldis Bērziņš jau 23. novembrī rakstā "6 miljoni par 2 lapaspusēm" (tepat virtuālajā Dienā) izvērsti aprakstīja Zalāna eID projekta vājās vietas. Jāpiekrīt, ka Repšes piekāpšanās ir ar Jakānu saistīts kompromiss.
Vai
V
Vai tiesam sobrid Latvijai pietiek naudas kartejo karsu ieviesanai? Kads protams Zalana piesegts labi nopelnis. Bet ta ka vareja zagt lidz sim, ta ari turpinasim. Labakais piemers ieviesto karsu jautajumos ir Rigas satiksme. Tas nekas, ka valstij sadu projektu del jaaiznemas nauda no SVF. Ja vajadzes, tad grabsim kaut vai no pasa nelaba!
DD1
D
eID kartes, kuras bīda TP, varbuut ir kompromiss sakaraa ar Jakaanu
Viesulis
V
Un izmaksas var ļoti viegli pārbaudīt, jo estiņi tās jau izmanto pāris gadus...
Viesulis
V
eID kartes pašas par sevi ir laba lieta, tikai, ja to bīda TP, tad jāskatās, kura viņu pietuvinātā firma apakšā ir paslēpta un cik procentu plānots iepludināt bārdaiņa kasē!?
bokas jaunkundze
b
JL slavinātāj, izlasi rakstu, kurā teikts, ka kartes ieviesīs IeM, kuras vadībā ir JL pārstāve Mūrniece!
nasty
n
hmmm... nu ko... 10 ljimoni... nav slikti... jāiet cept firma augšā... un jāuztaisa dārgākais iespējamais piedāvājums, tad laikam 20% kādai partijai uz ķepas... hmmm... kura tā varētu būt... nu laikam jau TP.... :) , tad uztaisīt ka viss projekta izmaksas būtu vēl kādi 20%.... plus 60% peļņa... Tā laikam te business bija jāveic... palabojiet ja es kaut ko ne tā... nesen no asv atbraucu... mēģinu iebraukt visās šajās shēmās... :)
objekts
o
Jau sākumā jāpieslēdz klāt Valsts kontrole,ja ir šaubas,ka šī programa dot arī zagšanas vieglas iespējas dažiem.
DD1
D
JL, aciimredzot, bijis spiests piekaapties koaliicijas partneru (driizaak ieksheejaas opoziicijas) spiedienam eID karšu ieviešanas koncepcijaa, lai gan ir aizdomas par korupciju, bet galvenais, kaa Repshe teica,- driizumaa tiks izstraadaata kopeeja Eiropas eID karšu koncepciju, tad Latvija terees shim projektam naudu veelreiz.
Ērglis
Ē
Koncepcija vāja, summas lielas. Izskatās, ka pārējie partneri izņemot JL ir akceptējuši naudas šķērdēšanu jeb tā sacīt nopludināšanu TP kabatā.
lūriķis
l
Amatpersonu deklarācijas ir jāiesniedz elektroniskā veidā,te arī būs pieprasītāji un maksātāji,kā parasti pa priekšu pieņem likumu par vienu,pēc tam pieskaņojās.Interesanti kurš pelnās uz karšu izgatavošanu un to ieviešanu,droši vien Edžiņam pietuvinātās personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas