Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Bez maksas ir tikai siers slazdā. Intervija ar Tatjanu Koķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lux
l
Piekrītu, Lucif! Bez maksas ir iespēja iegūt izglītību. Nez vai tie lielie brēcēji pēc visa bez maksas paši tik nadzīgi uz nodokļu maksāšanu un vērtību radīšanu. Katrā ziņā, man pat neinteresē, kādu partiju pārstāv ministre, bet vismaz pēc iepriekšē'jās ministres redzams, ka Koķes kundze zina par ko runā, ir cilvēks ar stāju un plānu. 100. pantā te nesen mkāds pretstats prastajai žurnālistei. ļoti labi, ka žurnālists neļauj tam, ko inter'vē izvairīties no atbildes, bet viņa to tik rupji nostrādāja, pārtraucot ministri nevietā utt.
Terminologs
T
Pareizi butu runat nevis par "bezmaksas studijam", bet par "valsts finansetam studijam". Bez naudas nekas nenotiek. Visas tais piesauktajas valstis, kuras patiesi par studijam nav jamaksa vai ir jamaksa maz, finansejums nak no valsts budzeta. Un, ja musu valsts lemj nevis finanset izglitibu, bet celt gaismas pilis un teret citur, tad - kurs ir vainigs? Koke?
Terorists
T
Izsniekt ministrei algas vietā -sieru.Katra nostrādātā diena-viena siera šķēlīte kā pelei.Škēlei labi un zemniekiem noiets. Un tādu pašu algu ierēdņiem-nemācēs muļķības gvelst.
LV pilsonis
L
nez kāpēc man neiedveš uzticību šī Koķe... :(( ceru, ka šī ministe nav ar Kremļa saukli "Ruki pro4 ot nashi shkoli!"
Aivars
A
Protams, izglītība, medicīna, policija nav bez maksas, to apmaksā valsts budžets jeb iedzīvotāji ar saviem nodokļiem. Pēc virsrakstā minētā Koķes izteikuma jāpārdomā, vai vērts maksāt mūsu valstij nodokļus, kuru izlietojums rada bažas. Varbūt labāk maksāt tos citā valstī, kur pilsoņu kopums spējis izvēlēt godprātīgākus pārstāvjus šo kopējo finansu līdzekļu pārvaldīšanai.
Koķei
K
Interesanti ar ko ir izkalpojies Jaunā laika ieliktenis-Jaunupa čoms, mazizglītotais Cinis, ka viņu nekādi nevar izmest ārā? Pietiek paskatīties pēdējo Privāto dzīvi, kur viņš ar šauteni rokā tēlo kaut kādu zombēto, lai redzētu IZM vadošo kadru līmeni! Kukuļņemšanu izdevās noklusēt!
amo
a
Kapēc neviens neuztraucas par nepareizajiem izglītības pamatprincipiem. Mūs, mūsu bērnus nemāca analizēt, domāt, bet liek atcerēties faktus. Iemāca domāt un orientēties šaurās specializācijas. Vai tapēc, ka domājoša tauta ir bīstama?
DD1
D
Preciizi,- toties bezmaksas siers tiek iereednjiem kaa aarvalstu sporta pasaakumu apmekleejumi, piedodiet komandeejumi.
u
Vai tad valsts neiegulda līdzekļus? Cik skolā izmaksā viens bērns- inventārs,elektrība, ūdens,apkopējas, sētnieks,skolotāji, grāmatas bibliotēkā(kuras nepavisam nesaudzē), skolas autobusi, atlaides dažādiem transporta līdzekļiem.
cita pasniedzēja
c
"Augstskolas mācībspēkam, lai viņš būtu interesants studentam, nevajadzētu cerēt saņemt atalgojumu tikai no viena finansējuma avota – valsts budžeta. Augstskolas mācībspēkam ir tā privilēģija, ka šīs iespējas ir, bet viņam neviens tās neiedos uz paplātes." par šo teikumu man tomēr dusmas, jo arī skolotājam ir iespēja būt tik interesantam un pelnīt vēl vairāk, strādājot pa vakariem citur - ja viņš ir tik izglītots.... Vai ne tā? Ja viņam maksā valsts, tad vai nu tādēļ, ka nav tik izglītots, bet kādēļ tad tādam vispār maksāt????? Tad jau laikam Koķes kundze atzīst, ka skolotāji, tā kā ir krietni mazāk zinoši, tad viņiem jāmaksā no valsts, jo viņi jau paši nenopelnīs, bet pasniedzējiem var maksāt tikai daļu no tā, ko skolotājiem - par vienādu laiku, jo pasniedzējam jābūt daudz gudrākam un jāvar piepelnīt klāt....tiešām ekstra - valsts maksā vairāk tiem, kas ir mazāk gudri - laba politika...
Nu,sveiki!
N
Bet jebkurš students īsteno savas tiesības - nevienam izglītība nav liegta. Lūdzu - par maksu! Esmu gatava maksāt nodokļus, lai izglītību iegūst cilvēki (kā Jūs tos saucat - izredzētie), kuri spēs ieguldīt valsts labklājībā. Pat tad, ja šis cilvēks izbrauc no valsts, viņš cenšas strādāt savā profesijā, jo " kapacitāte" ir lielāka. Nezinu nevienu tiešām apdāvinātu cilvēku, kurš mazgātu grīdas Lielbritānijā vai labotu ceļus Īrijā. Toties - tajā paša LU ir 30% studentu, kuriem nebūtu jāstudē, jo tie neapgūst pat minimumu no prasītā. Esmu redzējusi maģistratūrā tāāādus referātus kā sākumskolā - saturiski 0 (nerunājot par gramatiku - zem katras kritikas). Un nevajag teikt, ka skolotājs nav iemācījis, pasniedzējs nav aiz rokas vilcis un īpašu laiku veltījis, jo tajā pašā laikā - ir cilvēki, kuri spēj programmā prasīto + vēl papildus. Un tie nav nekādi brīnumbērni.
Pēterim
P
studēju LU. Manuprāt, Jūs neesat uztvērusi lietas būtību. Jūs mēģinat izlemt abiturienta vietā, kuram ir, un kuram nav jāstudē. Tā ir brīva izvēle. Arī tam, kuram kapacitāte ir mazāka, ir tiesības uz iglītību, tiesības uz izvēli. Būtiskākais - vai viņš iegūst diplomu, vai nē. Manis piedāvātais modelis paredz, ka viņš īsteno sabvas tiesības vienlīdzīgi ar citiem. Ja viņš saņem diplomu, viņš iegūst labāk apmaksātu vai interesantāku darbu. Ja nē, tad strādā to pašu. Katrā ziņā viņš, kā esošais vai potenciālais nodokļu maksātājs nedrīkst tikt nolikts diskriminējošā stāvoklī. Tas arī ir viss. P.S. Es nerunāju par tiem, kam smadzņuu kapacitāte ir nepietiekama, bet par tiem, kam tā ir zemāka, nekā daudziem izredzētajiem. Bet Jums, iespējams, ir jāpārskata profesijas izvēle.
Raitis
R
Vēreiz atkārtoju! Valsts pienākums ir ieguldīt naudu mācību procesā. Kāpēc tad Igaunija to ir spējīga izdarīt? ne jau velti Latvija velkas astē no Baltijas valstīm.
ZBL
Z
Pirmkārt, peļuslazdā sieram ir augstākā dzīvības cena. Otrkārt, kas tad liedz valstij veikt to labāko investīciju - skolēnu grāmatās, nevis Šlesera, Kalvīša u.c tipāžu bezjēdzīgos pasākumos?
optimiste
o
Es atbalstu citu izteikto viedokli par bezmaksas izgl'it'ibas nodro'sin;ajumu m'usu b'erniem, ta'cu kam'er mazaj'a Latvij'a b'us tik daudz miljon'aru un elite saviem b'erniem veidos paral'elo izgl'it'ibas sist'emu ,, biezo,, skol'as ,Ko'kes kundzes vad'itajai ministrijai naudas neb'us! Neatbalstu uzbrukumus Ko'kei k'a personai, jo tas ir cie'nu aizskaro'si un nekur nav teikts ,ka 10 gadus atpaka'l eso'sa sekret'are nevar b'ut ieguld'ijusi pietiekami daudz darba, lai 'sodien b'utu ministre.Starp citu LNBpieejamas Ko'kes sarakst'it'as gr'amatas, t'ap'ec par to vai vi'na saprot ko no izgl'it'ibas probl'em'am var p'arliecin'aties katrs no mums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Jaunajā mācību gadā vidusskolās būs citāda pieeja vairāku priekšmetu pasniegšanā un obligāts matemātikas eksāmens

Šogad skolās mobinga un iecietības problēmai tiks veltīta īpaša uzmanība

Rietumvalstu izglītības iestādes sadarbībā ar tehnoloģiju kompānijām mēģina mācībās atteikties no papīra un pat došanās uz skolu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas