Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bez "stukačiem" ne

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Opis
O
Nu vispār par ziņošanu--bija gadījums bēdīgi slavenajā Sardzes pulkā,neatceros laika posmu bet īsi pirms viņa izformēšanas--karavīri uzrakstīja sūdzību "uz augšu" par sliktu ēdināšanu nevis anonīmi bet ar visiem parakstiem,un ko domājiet--gudrie "augšā" šo vēstuli atsūta pulka vadībai--skat kas tur pie jums notiek,visi kas bija parakstījušies nokļuva melnajā sarakstā,visiem tika liegta jebkāda dienesta karjeras izaugsme.Varbūt labāk inkognito!
ivs
i
Un tagad tu stāsti par normālām valstīm no sava viedokļa. Bet par savu tēvu arī tu ziņotu , ja viņš nu nemaksātu nodokļus?Pareizais latvieti tu neesi sūkātājas nekāds,ja nu viekāršs «stukačs».
.)
.
Nu labi, ja redzēšu, ka kāds lauž vaļā tavu dzīvokli vai mašīnu, nestučīšu nevienam...Ja redzēšu, ka kāds tev pašam liek nazi pie rīkles, arī klusēšu...
vilis
v
Ziņot par pārkāpumu priekšniecībai un valsts iestādēm ar "štučīšanu" nav nekāda sakara.Štučīšana ,tā ir ļaunprātīga izdomājumu pienešana,lai iegūtu personīgu labumu.
Interesanti...
I
Normāli cilvēki normālās valstīs ar varas iestādēm sadarbojas tāpēc, ka saprot--sociālā kontrakta pārkāpums ir par ļaunu visiem un katram. Tāpēc tur ziņot par kaimiņu, kas nemaksā nodokļus, ir goda lieta. Jo kaimiņš saņem tos pašus labumus, ko jebkurš nodokļu maksātājs, tātad, parazitē uz citu rēķina, un parazītus izskaust ir visas sabiedrības interesēs. Diemžēl Latvijā cilvēki izvēlas neziņot, un, lietojot evolucionārās bioloģijas žargonu, būt par sūkātājiem, piesedzot tos, kas viņus apzog. Un vēl pamanās par to būt lepni.
ivs
i
Tu gribi teikt ka esi «stukačs»un tas tavuprāt ir pilsoniski .Tāpat laikam domāja tie latvieši ,kas savus tautiešus nodeva NKVD un KGB pildīdami pienākumu pret valsti.Normāli cilvēki ar valsts varas iestādēm nesadarbojas ideologisku apsverumu dēļ .
Memory
M
VAJAG, vajag radīt un izaudzināt kulturālu cilvēku, kas nekļūdīgi spēs atšķirt informēšanu no nodevības. Kopš Jūdas rīcības ir >2000 gadu pagājis, taču joprojām cilvēki kļūdās....Īpaši jau ''valsīs-laupītājās'' (Šillers).
Memory
M
''Neapšaubāmi nav patīkami, ja tevi nicinoši nozākā par «stukaču». - Tāpēc jau Latvijā nekad nav bijis populārs apzīmējums ''apznīgs pilsonis'' ?
Nemesis
N
Termins "Stukačošana" velkās līdzi no padlaiku zeku "kultūras". Un nevajag jaukt bērnisķīgo sūdzēšanu par nesadalīto rotaļlietu ar informēšanu par pieauguša cilvēka apzināti veiktu valsts izzagšanu / apzinātu trokšņošanu pusnaktī / apzināti veiktu narkotiku tirdzniecību / apzinātu bērnu/sievas piekaušanu.....
Čeloveks
Č
nu nav taadu stukachu. aizmirstiet sho postpadomju atraugu. ir pilsonjji, kuri izpilda savu pilsonja pienaakumu un zinjo par paarkaapumu
Saimniekdēls
S
Ziņot par likumpārkāpumu ir pilsoņa pienākums . Šāda ziņošana praksē nostiprina tiesiskumu un mūsu pašu drošību . Diemžēl Latvijas iedzīvotāji izvēlas tiesisko nihilismu un haosu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas