Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bezbērnu valsts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
šodiena
š
tad, kad pabalsti ir piešķirti, tos vairs nedrīkst atņemt, jo cilvēki, dzemdējot bērnus, ar tiem ir rēķinājušies un paļāvušies Par māmiņalgām tieši tāpat cīnījās, uz tiesu gāja!
eh
e
Vajadzētu tā, ka pabalsta piešķiršanai jāuzraksta parasts iesniegums (nevis to naudiņu automātiski ieskaita kontā), tad bagātnieki varētu padomāt, vai tie 8 lati viņiem tik ļoti nepieciešami. Lai gan no otras puses, tā ir tā tautas daļa, kam nekad nav pietiekami un vienmēr liekas par maz. Varētu pabalstu maksāt par otro un trešo bērnu, citādi daudzbērnu ģimenes parasti ir uz nabadzības sliekšņa, ne nu gluži trūcīgas, un vecāki raujas pa vairākiem darbiem un maksā nodokļus. Tieši šīs ģimenes jaunā kārtība aplaupīs, bet atbalstīs tās ģimenes, kur kaut vai viens bērns, bet vecāki saņem algu aploksnē vai vispār izvairas no darba. Nezin kāpēc, bet netiek izvērtēts, kāpēc ģimene ir trūcīga - nevar vai negrib... Tur ir liela starpība, bet visi tiek salikti vienā katlā un apbērti ar neskaitāmiem visa veida pabalstiem, kaut nākamajā līmenī esošie un maksājošie nodokļus, nesaņem neko un rezultātā dzīvo vēl trūcīgāk par trūcīgajiem ar pabalstiem.
Tā viš ir....
T
Varbūt nevajadzētu iedziļnāties pabalstu sistēmā bet paskatīties uz dzīvi plašāk. Nedomāju ka pēckara laikā dzīve bija vieglāka bet bērni tomēr dzima. Cilvēkiem bija cita domāšana visi galvenokārt paļāvās uz saviem spēkiem,negaidīja palīdzību no valsts. Pēdējā laikā,pateicoties arī pārspīlētajām bērnu tiesībām,ir izaugusi patērētāju sabiedrība,jaunā paaudze nav radināta pie darba.40 - 50 gados dzimušie jau no mazām dienām tika radināti strādāt,katram bija savs atbildības lauciņš, gan mājās gan skolā. Nelielajās lauku skoliņās,ar malkas apkuri,skolēni paši sagatavoja malku.Pie skolām bija izmēģinājuma lauciņi kur tika izaudzēti dārzeņi skolas ēdnīcām.Lauciņus apkopa paši skolēni,nostrādājot zināmu dienu skaitu vasaras brīvlaikā.
tārpiņš
t
jo latvieši savu pašvērtības latiņu pacēluši citā augstumā - nevis salīdzina savu dzīves līmeni ar afgāņiem, bet ar bagātajiem eiropiešiem.
Seskis
S
Ministres kundzene, Jūs par Ls 8 pārgulēsiet ar mani? Jo, lai cik niecīga būtu samaksa par seksu, tā tomēr ir samaksa.
Valdis
V
Nedrīkst valsti vadīt cilvēki, kam nav sapratnes par ģimeni. Vajag noteikt amatu sarakstu: prezidents, ministri, deputāti, sekretāri, departamentu direktori, virsnieki, kuros nedrīkst atrasties ļaudis, kas nav izveidojuši ģimeni. Ģimene ir vīrs, sieva un vismaz trīs bērni.
Zane
Z
Loti labi noformulēta valsts attieksme-ciniska.Esmu ari 'netrūcīgā"vientuļā mamma,kurai uz katru ģim.loc.ir nedaudz vairāk par 90LVL mēnesī.Man nekādi pabalsti nepienākas.Bet katru gadu,lai palaistu bērnu uz skolu man ir jānem kredīts,jo grāmatas vidēji izmaksā tos 90LVL,Ziniet, šo nodokļu celšnas sakarā pirmā doma man bija - kā es nākošgad nopirkšu tā skolas grāmatas un vai vispār nopirkšu... nemaz nerunājot par to,ka mans bērns neēd pusdienas(par dārgu) un uz kino tiek labi ja reizi divos mēnešos,tāpat varbūt tikai reizi divos mēnešos- uz teātri.Pulciņus neapmeklē,jo lētākais sporta pulciņš bija 30 LVL ,deju pulciņš- 45LVLmēnesī.Tā nu visa " kultūra" tiek baudīta caur kredītā nopirktu datoru,par kuru arī vēl divi gadi būs jamaksaā 20LVL mēnesīs Nelaimīgā kārtā bērnam bija vajadzīgi breketi,kas izmaksāja 300LVL.Neviens šos veselības izdevumus arī nesedz- atkal bija jānem kredīts.Utt.utjpr.varētu uzskaitīt un uzskaitit,kur tā nauda man biezajai māmiņai ar 200LVL algu paliek,bet valstij liekas ,ka bērns šobrīd ir uzturams no zila gaisa,tāpēc ņemiet tik nost tos 8Latus,es jau tāpat vairs nezinu,kur ietaupīt.:(:(:(
D
ī. Oskars Diemžēl LV ir ļoooooti maz turīgu ģimeņu, lielākā daļa ir nabadzīgas, pēc ES standartiem noteikti trūcīgas. Bet LV juridiski "ne trūcīgas". Nevajag iedomāties, ka tie "ļaunie miljonāri" ir "kaut kur". Tas ir mīts. Viņu LV vienkārši nav! Ir tikai tādi kā mēs, kurus vienkārši "kāš" 100 veidos!
ī. Oskars
ī
Nesapratu, kāpēc rakstā satraukums - 8 Ls turīgai gimenei tiešām nav nekas, bet nabadzīgās gimenes saņems divreiz vairāk . Tas ir labi. Protams žēl, ka tāda nabadzība, bail domāt....
es
e
Yol Tūlīt "tiešām grūti" būs 99,9% no tiem kas te palikuši! Bet tie daži, kam tiešām ir miljons, būs aizbraukuši....................
Yol
Y
Bet es nepiekrītu autoram! Nodokļu maksātāju nauda jātērē, lai pabalstītu tos, kam tiešām iet grūti. Maksāt pabalstu miljonāru ģimenēm ir, maigi sakot, stulbi! Tā nenotiek nekur pasaulē, ka bagātnieks saņem pabalstu.
Ali-baba
A
Nevajag nekādu Ls 8, vai Ls 16 pabalstu. Vajag uz katru bērnu Ls100 limitu no kura neņem nodokļus. Ja man ir 2 bērni, tad 200Ls algas neapliek ar nodokli, un man nekādu pabalstu nevajadzēs. Es strādāšu un uzturēšu savus bērnus pats. Vajag motivēt cilvēkus strādāt, maksāt godīgus nodokļus, bet arī pretī pozitīvu attieksmi pret ģimenēm.
es
e
Omai Jā- mums ir tikai pienākumi pret valsti:) Nekā cita mums tiešām nav:D
omai-mamma
o
Tu izaudzināji, bet es tagad audzinu! Un es to uztveru, kā valsts attieksmi! Līdz šim biju vidusslānis, bet nupat man, sāk šķist, ka ātri jāmeklē iespējas un darbs ārpus LV. Jo te atņems visu-ja vien neesi trūcīgs un tev tāpat nekā nav. Protams, Dombrovskim bērnu nav, viņam noteikti tas viss izskatās savādāk....
latvietīte
l
nu ja. Es arī neko nevaru protestēt, jo man tikia viens bērns. kad būs trīs, tad arī man būs tiesības no valts ko prasīt. Pagaidām es esmu nodokļu maksātāja, kas nemaz nerūpējas par valsts nākotni:) Vajadzēs te kaut ko mainīt sevī pašā, nevis valtstī;)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas