Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Bičevski ievēl par jauno Komercbanku asociācijas prezidentu

Piektdien Latvijas Komercbanku asociācijas biedru pilnsapulcē Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis ievēlēts par asociācijas jauno prezidentu, liecina biznesa portāla Nozare.lv rīcībā esošā informācija.

Plānots, ka savus jaunos darba pienākumus M.Bičevskis sāks pildīt no 1.maija, jo līdz tam laikam būs paveicis svarīgākos pienākumus Finanšu ministrijā.

Līdz 1.maijam Komercbanku asociāciju turpinās vadīt Teodors Tverijons, kurš arī pēc tam turpinās strādāt algotu darbu asociācijā un konsultēs jauno prezidentu.

T.Tverijons asociāciju vadīja jau no 1992.gada un, pēc viņa paša iepriekš teiktā, izlēmis ceturtajam termiņam nekandidēt.

Iepriekš Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs DnB Nord bankas prezidents Andris Ozoliņš  M.Bičevska kandidatūras izvēli pamatoja ar viņa ilggadējo pieredzi finanšu sektorā, valsts makroekonomiskās un finanšu situācijas pārzināšanu, kā arī mērķtiecību, enerģiskumu un motivētību veicināt banku sektora attīstību valsts ekonomiskās stabilizācijas un izaugsmes periodā.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents tiek ievēlēts uz sešiem gadiem un ir vienīgais asociācijas valdes loceklis.

Asociācijas prezidents pārstāv to attiecībās ar valsts un citām organizācijām, kā arī ar ārzemju un starptautiskām organizācijām, organizē kopsapulces un padomes lēmumu un uzdevumu izpildi, rīkojas ar asociācijas budžetu atbilstoši kopsapulces un padomes lēmumiem, slēdz līgumus, kā arī pieņem darbā, atbrīvo no darba un nosaka algas asociācijas darbiniekiem.

Kā ziņots, 2008.gada jūnijā M.Bičevskis sāka pildīt Finanšu ministrijas valsts sekretāra pienākumus. Kopš 2004.gada viņš bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, bet pirms tam M.Bičevskis bija Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks. M.Bičevskis arī kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta un kādu laiku bijis Saeimas deputāts. M.Bičevskim ir augstākā juridiskā izglītība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas