Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bičevskis izlēmis svinības FM darbiniekiem apmaksāt no savas kabatas

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis no savas kabatas 370 latus izdevis par finanšu nozarē strādājošo sumināšanai veltītā pasākuma vadīšanu un muzikālo priekšnesumu, un FM par to nav maksājusi, Dienai sacīja FM preses sekretāre Baiba Melnace.

Jautāta, kurā brīdī M.Bičevskis izlēmis par pasākumu maksāt no savas kabatas, ņemot vērā to, ka intervijā televīzijas raidījumam viņš to nav pieminējis, FM pārstāve noteica, ka tas noticis pēc pasākuma, lai nodrošinātu, ka ar šādu darbinieku motivācijas pasākumu netiktu apšaubīta valsts fiskālās politikas atbildīga ieviešana. Intervija ar De facto, kā var noprast no B.Melnaces teiktā, notika neilgi pirms pasākuma beigām.

Par FM pagājušajā piektdienā saviem darbiniekiem rīkoto svinīgo pasākumu svētdien vēstīja LTV raidījums De facto. Pasākums sarīkots aizlienētā Zemkopības ministrijas aktu zālē. Stundu ilgajā pasākumā ar atzinības rakstiem un pateicībām apbalvoti finanšu nozarē strādājošie, darbiniekiem pateicās ministrijas valsts sekretārs M.Bičevskis. Kā norādīja raidījums, viņš vēl nesen publiski komentēja, ka valsts budžetā situācija nav tā labākā un, visticamāk, nāksies arī mazināt sociālajām lietām paredzēto naudu.

Pasākumam nolīgts vakara vadītājs, uz galda sagūlušas rozes un vairākas dziesmas sanākušajiem veltīja operas mākslinieks. Valsts sekretārs De facto skaidroja, ka "speciāli nodrošinājis, lai mums nebūtu nekādu papildu izmaksu, lai būtu ministrijas zāle. Mūsu vienīgās izmaksas ir ziedi un dziesma."

Diena.lv ar FM pārstāves starpniecību M.Bičevskis teica: "Mana vēlme bija pateikt paldies par darbu cilvēkiem, un tādēļ tika rīkots pasākums." Jāpiebilst, ka saskaņā ar M.Bičevska valsts amatpersonas deklarāciju, kas pieejama Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē, pērn FM viņš algā saņēmis 32 322 latus, vēl 1642 lati viņam maksāti kā valsts pilnvarniekam uzņēmumā Valsts nekustamie īpašumi, 640 lati - par šo pašu pienākumu pildīšanu Latvijas loto, bet 455 lati - kā pilnvarniekam Latvijas Hipotēku un zemes bankā.

Paskaidrojumus no M.Bičevska trešdien prasīja finanšu ministrs Einars Repše (JL), kurš bijis informēts par iecerēto darbinieku sveikšanu, bet pats tajā nepiedalījās, informēja ministra pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš arī norādīja, ka, piemēram, netērējot nodokļu maksātāju naudu, FM darbiniekiem sarīkotas svinības pērn decembrī pirms Ziemassvētkiem. "Tad paši rakstījām un drukājām pateicības un atzinības rakstus, bet ministrijas vadība par savu naudu pasūtīja mandarīnus un piparkūkas no ministrijas kafejnīcas," sacīja A.Jarockis.

E.Repše uzskata, ka darbiniekiem ir jāpateicas par viņu darbu, tomēr, viņaprāt, to var izdarīt, netērējot budžeta naudu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas