Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Biežas izmaiņas pensiju sistēmā mazina uzticamību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
izstasti nu man ar ,inguna, kur tad ir paslepta ta rezerve, ko tu piemineji?:)
Zinošs
Z
Dobrāja bijusi visu laiku klātt pie šīs absurdās sistēmas veidošanas. Būdama visai dumja, daudz ko salaida dēlī. Arī šis komentārs liecina par to pašu.
Manipulācija
M
Ir tāda sajūta, ka autore nepietiekami izprot problēmu vai arī manipulē.
negribu
n
Kas tad tic, ka šobrīd Valsts kase var ko noturēt uz labiem procentiem. Tā nauda būs elementāri apēsta krīzes laikā.
Andris
A
Dobrāja Pasaules Bankas biroju Latvijā vadīja tad, kad šī ideja tika pie mums ieviesta. Savādi būtu, ja viņa savu "diplomdarbu" tagad kritizētu.
vnk
v
zanda - iemaksas nesamazina - tā nauda būs valsts kasē uz procentiem, nevis bankās ar mīnusiem. par eksperti - katram jau nauda jāpelna un sava saimnieka dziesma jādzied, ne?
apsazars
a
Smieklīgi bija jau pārejas perioda sākumā skatīties 70 gadus uz priekšu. Divtik smieklīgi kaut ko tādu būtu darīt tagad, kad kroplīgi īstenotais pārejas periods būs jāsāk no jauna, tikai daudz grūtākā situācijā.
Andris
A
Runāts par atteikšanos no fondētās pensiju sistēmas netiek - par to uztraukties gan nevajadzētu. Kā autore var apgalvot, ka pasaules prakse tomēr pierāda, ka fondēto pensiju sistēma ilgtermiņā ir pelnoša? Ja aptuvens pensiju sistēmas "nobriešanas" periods ir 70 gadi, tad kur ir tā gandrīz simtgadīgā pelnošā prakse? Manuprāt, tas ir tikai tukšs šīs sistēmas autoru un "izplatītāju" teorētisks pieņēmums.
Rēgs
R
Izmantotu to pašu 2. līmeņa naudu tautsaimniecības attīstībai. Ja izņems no bankām, tad noteikti apēdīs, tā pat kā uzkrāto 1. līmenī.
zanda
z
Vispar jau ta ideja samazinat pensiju iemaksas ir absurda - nemot vera, ka ta var "iegut" lidzeklus istermina, bet ilgtermina tos faktiski zaudet. Butu gan labak meklejusi veidus, ka labak vinus izmantot negraujot to sistemu, kas izveidota. Un vispar sai valdibai (ieprieksejai ari) ir milziga problema (kas faktiski ir musu visu problema) - vini doma par to, kur taupit, bet absoluti nedoma par to, kur un ko attistit un kur pelnit. Apgriezt jau var visas naudas, bet - lidz kaut kadam bridim, ne jau bezgaligi. Un jo vairak - ne jau uz cilveku rekina, kuri tomer cer lidz vecumdienam izvilkt un cik necik solidi tas pavadit!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas