Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bijušais direktors 1.slimnīcas teritoriju vērtē uz 100-150 miljoniem

Rīgas 1.slimnīcas, kuras teritorija pilsētas centrā plešas septiņu hektāru plašuma, zeme esot novērtēta par 100 vai 150 miljoniem latu, tā laikrakstam Neatkarīgā šodien stāsta bijušais slimnīcas vadītājs Jānis Ozols. Laikraksts arī atgādina par spekulācijām, kas laika gaitā apvijušas iekārojamo teritoriju, kā arī par Veselības ministrijas mainīgo un izvairīgo attieksmi šajā jautājumā. Pašlaik uz Rīgas 1.slimnīcu attiecas vēsturiskajā centrā paredzētie ierobežojumi, kuru ievērošanu uzmana UNESCO.

Pēdējos gados Rīgas domē oficiāla interese par slimnīcas teritoriju neesot izrādīta, taču "pirms gada [Rīgas vicemērs Ainārs] Šlesers tur vadāja [bijušā Krievijas vēstnieka Viktora] Kaļužnija dēlu," Neatkarīgajai teicis J.Ozols.

Viņš atgādina, ka jau no šā gadsimta sākuma intensīvi spriests par komercapbūvi, piemēram, skvēriņā blakus Dailes teātrim. Zeme slimnīcas teritorijā esot novērtēta par 100 vai 150 miljoniem latu, atceras slimnīcas bijušais vadītājs J.Ozols. 2003.gadā Rīgas dome atbalstījusi detālplāna izstrādāšanu Rīgas 1.slimnīcas un Dailes teātra apkārtnē, lai izvērtētu šīs teritorijas izmantošanas iespējas. SIA Šarlotes centrs bija iecerējusi būvēt sabiedrisko centru ar izstāžu galerijām un apakšzemes autostāvvietu, SIA JK&VS vēlējās celt tirdzniecības, izstāžu un sporta kompleksu, bet SIA Merks – atpūtas un sporta kompleksu. Patlaban neviena no šīm iecerēm gan nav īstenota.

J.Ozols atzīst, ka viņa darbības laikā "nāca arhitektu biroji ar skiču projektiem, tika pasūtīti vērtējumi", jo zeme un ēkas pieder domei. Par zemi zem slimnīcas interesi izrādījuši vismaz trīs Latvijas miljonāri, bet kopumā jau vismaz 15 gadu notiekot teritorijas izlūkošana.

Rīgas vicemēra A.Šlesera (LPP/LC) padomnieks Ģirts Dripe laikrakstam uz jautājumu par A.Šlesera iespējamām interesēm atbildējis, ka "aumo visu laiku, bet šoreiz iniciatīva nāk no valdības."

Laikraksts atgādina, ka Veselības ministrijas nostāja par 1.slimnīcas izmantošanu ir mainījusies vai bijusi izvairīga. Ministru kabinetā apstiprinātais tā dēvētā māsterplāna ieviešanas grafiks paredzēja, ka līdz 2010. gadam Rīgā jāizveido Centra apvienība, kur bez Rīgas 1.slimnīcas iekļautu arī Narkoloģijas valsts aģentūru, Dzemdību namu un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu. Tieši šīs ārstniecības iestādes teritorijā VM apsvērusi iespēju būvēt jaunu kompleksu, ko izmantot, lai atbrīvotu 1.slimnīcu, raksta Neatkarīgā. Ticis arī spriests, ka zemi varētu pārdot, lai par iegūto naudu būvēt jaunu slimnīcu. Vēl pērn VM nenoliedza, ka "attiecībā uz ilgtermiņa plāniem par 1.slimnīcas iekļaušanu slimnīcu apvienībā nekas nav mainījies. Tie joprojām pastāv, taču šobrīd sarunas ar pašvaldību par šo jautājumu nenotiek".



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas