Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bijušajiem Dienas vadītājiem – prāvi uzkrājumi

Bijušajiem laikraksta _Diena _īpašniekiem Sarmītei Ēlertei un Arvilam Ašeradenam, kuri ir deputāta kandidāti apvienības Vienotība sarakstā, izveidojušies prāvi uzkrājumi dažādās valūtās, vēsta BNS, izpētot CVK iesniegtās deputāta kandidāta deklarācijas.

Tā bijusī laikraksta galvenā redaktore S.Ēlerte lielāko daļu savas naudas uzticējusi Parex bankai un tās meitas uzņēmumam Parex Asset Management, vēsta Db.lv.

Saskaņā ar deklarāciju S.Ēlerte Parex bankā noguldījumos tur 109 tūkstošus eiro (ap 76,7 tūkstoši latu) un 312,6 latus. Caur Parex Asset Management iegādātas valsts parādzīmes 300 tūkstošu eiro (ap 210,8 tūkstoši latu) apjomā, bet Parex Asset Management pārvaldīto ieguldījumu fondu daļās ieguldīti 327,46 tūkstoši latu.

Tāpat ir salīdzinoši nelieli noguldījumi Nordea bankā (410,6 lati un 445,33 ASV dolāri un 50 tūkstoši eiro), kā arī Swedbank kontā noguldīti 1211 Šveices franki. S.Ēlerte ir uzņēmusies parādsaistības 50 tūkstošu eiro apjomā, bet skaidras naudas uzkrājumi vairāk par 500 latiem deklarācijā neparādās.

Bijušais Dienas koncerna vadītājs Arvils Ašeradens Nordea bankā uzkrājis vairāk nekā 405 tūkstošus latu un 245 tūkstošus eiro jeb 171 tūkstoti latu. Viņam ir arī parādsaistības 69 tūkstošu eiro jeb apmēram 48 tūkstošu latu apmērā. A.Ašeradenam pieder vairāki nekustamie īpašumi Rīgā, Rojā un Madonas novadā.

S.Ēlerte ir Baltijas Melnās jūras alianses valdes priekšsēdētāja, Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas padomes locekle, Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām valdes locekle, kā arī Eiropas Ārpolitikas Padomes dibinātāja un biedre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas