Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Bijušās Saeimas spīkeres kandidatūru SC konsultantes amatam ieteicis Alfrēds Rubiks

Bijušās Saeimas priekšsedētājas Ingrīdas Latimiras (bijusī Ūdre) (ZZS) kandidatūru Saskaņas centra (SC) konsultantes amatam esot ieteicis Eiropas parlamenta deputāts Alfrēds Rubiks (SC), liecina SC frakcijas deputātu sacītais.

I. Latimira pildīšot SC deputāta Ivara Zariņa palīdzes pienākumus.

Kā portālam Diena.lv stāstīja I.Zariņš, I.Latimira būs konsultante jautājumos, kas saistīti ar nodokļu politiku un tautsaimniecības attīstību.

"Man ļoti vērtīga šķiet I.Ūdres auditora pieredze, kā arī tas, ka viņa redz ne tikai konkrētas detaļas, bet vispārēju kontekstu. I.Ūdre arī līdz šim ir konsultējusi tos mūsu deputātus, kas darbojas Saeimas tautsaimniecības komisijā, piemēram, Artūru Rubiku," skaidroja I.Zariņš.

Latvijas politiķiem nav nedz ideoloģijas, nedz morāles, tā komentējot I. Ūdres kļūšanu par SC konsultanti, portālam Diena.lv atzina politololoģe Ilga Kreituse.

I.Kreituse norādīja, ka šāds ideoloģiskās pārliecības trūkums ir vērojams daudziem Latvijas politiķiem, kā piemēru, minot Dzintaru Ābiķi, kurš ir nomainījis 4 partijas un Andri Ameriku, kura kontā ir 3 partijas. Politoloģe arī norādīja, ka citviet Eiropā un pasaulē šāda bieža politisko partiju maiņa politiķiem nav raksturīga. Jo tas liecina, ka politiķim trūkst ideoloģiskās pārliecības, ir tikai kādi savtīgi apsvērumi par to, kurā partijā darbojoties, var gūt lielāku labumu.  

"Šāds solis no Ingrīdas Ūdres puses liecina par krahu viņas dzīvē. Parasti cilvēki, kuri aiziet no politikas un kuriem izveidojas veiksmīga dzīve un karjera citās jomas, atpakaļ politikā neraujas. Tas, ka I.Ūdre pēc nozīmīgā Saeimas priekšsēdētāja amata ieņemšanas ir gatava atgriezties politikā ar tik niecīgu amatu kā kādas partijas konsultante, turklāt partijas, kurai viņa nekad nav piedrējusi, liecina, ka viņas dzīvē ir liels krahs un viņa nespēj sevi pilvērtīgi realizēt," atzina I.Kreituse.

Viņa arī norādīja, ka Saeimas priekšsēdētāja amats uzliek pienākumus arī pēc amata termiņa beigām. "Tas neizskatās īpaši labi, ja tik augsta bijusī amatpersona kļūst par konsultanti kādai politiskai partijai, turklāt tādai, ar kuru politiķis līdz tam nav bijis saistīts. Latvijas politikā viss notiek citādi nekā citur pasaulē." Runājot par iemesliem, kādēļ šādu piedāvājumu I.Latimirai izteica Saskaņas Centrs, I.Kreituse min, ka, iespējams, tā ir spēle uz latvisko elektorātu.

Politologs Ivars Ījabs portālam Diena.lv norādīja, ka I.Ūdre nekad nav bijusi politiķe ar izteiktu ideoloģisko pārliecību un atzina, ka neviens no viņas to arī nesagaida. "Iespējams, Saskaņas Centrs izteica I.Ūdrei tādu piedāvājumu, no kura bija grūti atteikties," atzina I.Ījabs. Politologs arī atzina, ka partijas motīvi šajā situācijā viņam nav zināmi.

Kā portālam Diena.lv paskaidroja Latvijas Zemnieku savienības birojā, Ingrīda Latimira ir Latvijas Zemnieku savienības biedre, taču faktiski partijā viņa ir apturējusi savu darbību, jo pēdējos trīs gadus nav apmeklējusi nodaļas sanāksmes un nav maksājusi arī biedra naudu.

Jau ziņots, ka bijusī Saeimas priekšsēdētāja, zvērināta revidente un SIA Latimira un partneri valdes locekle Ingrīda Latimira sākusi strādāt par politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) frakcijas konsultanti ekonomiskajos jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas