Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Birkavs gribētu Zatlerā redzēt lielāku autoritāti

Bijušais premjers Valdis Birkavs vēlētos redzēt pašreizējā Valsts prezidentā Valdī Zatlerā lielāku autoritāti, tomēr viņš ir pārliecināts, ka V.Zatlers tiks ievēlēts amatā atkārtoti."Gribētos redzēt lielāku autoritāti, bet viņš prezidenta amatu nav apkaunojis ar savu rīcību," ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja V.

Birkavs. Jautāts, vai V.Zatlers būtu labs kandidāts prezidentūras nākamajam termiņam, V.Birkavs teica: "Zatlers ir uzkrājis pieredzi, viņš ir parādījis sevi neitrāli attiecībā pret partijām. Zatlers ir daudz mācījies."Vērtējot V.Zatlera izredzes tikt pārvēlētam amatā, V.Birkavs sacīja: "Labāk, ja viņš justos stabili, jo prezidenta nestabilitāte ietekmē visu pārējo procesu. Manuprāt, Zatlera kungs tiks ievēlēts un es viņam novēlu skaidru redzsējumu par Latvijas nākotni, jo Latvija pašreiz mīņājas uz vietas." Viņaprāt, katra deputāta balss palīdzēs viņam pārvēlēšanas procesā, tomēr "bez iekšējām intrigām un ķīviņiem neiztikt". Valsts prezidents ir persona, ap kuru ir visvairāk aizkulišu sarunu, un no tā izvairīties nebūs iespējams, uzskata V.Birkavs.

V.Birkavs gan atzina, ka Lavijā ir daudz cienījamu prezidenta amata kandidātu, bet "viņi nav šobrīd izbāzuši galvu no ūdens". Bijušais premjers minēja vien Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, no pārējo iespējamo kandidātu vārdu nosaukšanas viņš atturējās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas