Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
"Tā notiek, ja neesi pietiekami uzticams un nebalso pareizi," apgalvo Blaua.

Blaua un Doņņikovs viņu vadīto komiteju reorganizēšanu uzskata par Trukšņa atriebību

Jūrmalas domes Izglītības jautājumu komitejas bijusī vadītāja Iveta Blaua (Vienotība) un Integrācijas lietu komitejas bijušais vadītājs Boriss Doņņikovs (Saskaņa) uzskata, ka viņu vadītās komitejas šodien tika likvidētas tāpēc, ka viņi nebija atbalstījuši pilsētas mēra Gata Trukšņa atkārtotu ievēlēšanu amatā.


Blaua aģentūrai LETA norādīja, ka skaļi par šādām lietām neviens nerunā, bet "tā notiek, ja neesi pietiekami uzticams un nebalso pareizi". Viņa pastāstīja, ka priekšlikumu par komitejas likvidēšanu atbalstīja astoņi no 15 Jūrmalas domes deputātiem. Deputāte pauda, ka oficiālais skaidrojums šim lēmumam bija nepieciešamība pēc komiteju optimizācijas, tomēr viņa pati norādīja, ka tas ir ļoti neskaidrs pamatojums.

Arī Doņņikovs pastāstīja, ka, viņaprāt, šāda reorganizācija tika veikta, jo opozīcijas partiju pārstāvji neatbalstīja mēra kandidāta amatā Truksni. Doņņikovs pastāstīja, ka sēdē partijas Tev, Jūrmalai deputāts Arnis Ābelītis esot jautājis, kāpēc komiteju reorganizācija ir nepieciešama, uz ko viņš saņēmis atbildi, ka tas tiek darīts līdzekļu taupīšanas dēļ. Kad Ābelītis turpinājis vaicāt, kāpēc reorganizācija netika veikta iepriekšējo trīsarpus gadu laikā, domes vadība neesot spējusi sniegt atbildi.

Doņņikovs pauda nožēlu, ka nevarēs turpināt vadīt Integrācijas jautājumu komiteju, bet noteikti turpinās risināt integrācijas jautājumus pilsētā ne kā komitejas pārstāvis.

Aģentūrai LETA šovakar neizdevās iegūt paša Trukšņa komentāru par to, vai pēkšņais priekšlikums reorganizēt domes komitejas varētu būt saistīts ar pagājušajā nedēļā notikušo balsojumu par viņa atkārtotu apstiprināšanu mēra amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas