Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Blumbergs atbalsta ierosinājumu likvidēt padomes arī meitassabiedrībās

Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Guntis Blumbergs (ZZS) atbalsta ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) ierosinājumu ierobežot padomes arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību meitaskompānijās. Intervijā _Dienai _G. Blumbergs gan norādīja, ka A. Kampara komisijai nosūtīto vēstuli ar konkrēto likuma grozījuma redakciju nav redzējis, taču konceptuāli to atbalsta.

"Noteikumiem visur jābūt vienādiem - gan mātēm, gan meitām," Dienai teica G. Blumbergs. Viņš gan pieļāva, ka varētu būt atsevišķi izņēmumi kādos īpašos gadījumos, taču kopumā principu viņš atbalsta. Plānots, ka jau nākamajā nedēļā komisija varētu izskatīt A. Kampara vēstuli un lemt par tālāku grozījumu likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” virzību.

Jau vēstīts, ka šonedēļ A. Kampars nosūtīja vēstuli komisijai, aicinot to pieņemt grozījumus, lai likvidētu padomes arī valsts kapitālsabiedrību meitaskompānijās. Nesen Saeima pieņēma grozījumus, kas ierobežoja padomes māteskompānijās, taču to dibinātās sabiedrībās padomes izmaiņas neskar. Ministra piedāvātajā likuma grozījumu projektā paredzēts arī noteikt ierobežojumus attiecībā uz  meitaskompāniju valdes locekļu algu lielumu.  Likuma grozījumos piedāvāts noteikt, ka likuma normas attiecībā uz valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību meitaskompānijām stājas spēkā no 2009.gada 1.jūnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas