Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Borks: Parex banka nekad neatgūs visu valsts ieguldīto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Leibs Gubeļmans Laurim
L
Laur, lab, ka jus aizstav to mus kant !
Leibs Gubeļmans Laurim
L
Laur, lab, ka jus aizstav to mus kant.
vilis
v
Cik tad mums izmaksās to 2 ēbreju dzīvības glābšana?Nu nekas.Dots devējam atdodas.
Ints
I
aizvakar bankas izcēlās ar februāra PVN ieņēmumu ziņām , te kaut kāds onka saka , ka parex visu neatgūs ,- bet vai par citadeli (šo mākslīgo tikai dažiem izprotamo vajadzību dēļ izvidoto stuktūru) ieņēmumus viņš pieskaitīja,- vai latvijā beizot sāks lietas skatīt kompleksā? vai tikai katrs par savu deķīša stūri? Ints
pingvīns
p
Godmanis tīri nostrādāja vienā pievakarē, zināja, ka ar konsolidāciju visu sakārtos pa kluso.
Eglītis
E
Gan jau pensionāriem atņems un kompensēs zaudējumus
endzelīns
e
Kāpēc jāatmaksā sindicētie kredīti? Lai tak ārvalstu bankas stājas rindā kopā ar Latvijas valsti un pārējiem kreditoriem. Beigās varbūt dabūs pusi no saviem 163m, vai tik, cik nu sanāks. Nevis tā, ka nodokļu maksātāji samet katrs pa 80 LVL (tai skaitā sirmgalvji un zīdaiņi), lai atmaksātu privātām ārvalstu bankām, kuras kreditēja neveiksmīgu privātu banku Latvijā. Kāpēc viena kreditoru grupa tiek stādīta pāri citām?
jānis > to
j
Un piemaksājot pāris simtus miljonu bankrota gadījumā tā nauda būtu garantēti vienkārši pazaudēta. Tagad tomēr ir cerības naudu atgūt, jo valsts ieguldītajai naudai pretī ir bankas īpašumā esošie kredīti. Problēma ir tā, ka tos kredītus var būt grūti pilnībā atgūt.
jānis > to
j
Nu jā, fondā ir ~120 miljoni, Parex bankrota gadījumā valstij laikam būtu jāpiemaksā vēl pāris simti miljonu.
jānis > to
j
Tam speciāli ir izveidots noguldījumu garantiju fonds, kurā bankām pašām obligāti ir jāiemaksā noteikta summa, bet, cik noprotu, no budžeta vienalga nāktos piemaksāt.
jānis > to
j
Pirmkārt, tā nebija ārvalstu, bet gan vietējā banka. Otrkārt, cik man zināms, tāda ir prakse, lai izvairītos no panikas izraisīta bankas bankrota. Tādas garantijas savām bankām visdrīzāk sniedz visas valstis, lai novērstu "bank run" vai kā viņu tur sauc problēmu.
to:jānis
t
''valsts garantētie ''! Un kāpēc valstij būtu vispār jāgarantē privātu ārvalstu banku darijumi?Priekš tam ir apdrošināšanas sabiedrības.Ko?Negrib? Bet vai ne tāpēc,ka jau iepriekš bija zināma šī shēma-pārkraut uz valstu(tautu) pleciem banku kredītmahināciju rezultātus?
anna
a
Valsts nekad neatgūs visu parex bankā ieguldīto- pareizais virsraksts! !
jānis
j
Protams, ka valsts zaudēs varbūt pat pāris simtus miljonu, bet, ja valsts to banku neglābtu, valsts zaudētu pāris miljardus. Pirmkārt, neglābjot banku, būtu jāizmaksā valsts garantētie 50 000 visām privātpersonām. Tie vien būtu jau pāris simti miljoni latu.
Mani
M
no sirds uzjautrina cilvēku skaits,kuriem šī ziņa ir pārsteigums:)! Atgādina H. Velsa ''Laika māšinu'',kur morloki cilvēkus turēja apmierinātu lopiņu stāvoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas