Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Braucot uz velosipēda bagāžnieka, bērni gūst nopietnas kāju traumas

Dažu dienu laikā ātrās palīdzības mediķiem nācies palīdzēt vairākiem maziem bērniem, kas, sēžot aizmugurē uz pieaugušo velosipēda, guvuši nopietnas traumas, ieraujot kāju riteņa spieķos, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests.

Pirmdien Zemgalē cietusi divus gadus veca meitenīte, kurai, braucot kopā ar tēvu, riteņa spieķos ierauta kājiņa. Meitene guvusi ādas nobrāzumu uz papēža un potītes rajonā.

Daudz smagāk aizvadītās nedēļas nogalē cieta divi zēni. Elejas pagastā, braucot uz divriteņa kopā ar tēvu, kāju riteņa spieķos nejauši ielicis četrus gadus vecs zēns. Mediķi konstatēja zēnam pēdas locītavu saišu sastiepumu un ārēju potītes lūzumu un nogādāja slimnīcā. Arī sešgadīgam zēnam Daugavpilī, sēžot aizmugurē mammas divritenim, viena kāja iekļuva spieķos, un  zēns guvis smagu potīšu lūzumu.

Tā kā dažu dienu laikā traumas šādā veidā guvuši jau vairāki bērni, mediķi aicina vecākus uzmanīties, sēdinot bērnus aizmugurē uz divriteņa. Mediķi norāda: tāpat kā pārvietojoties ar auto, bērnu uz divriteņa var sēdināt tikai speciāli šim nolūkam paredzētajā velokrēsliņā, turklāt nedrīkst aizmirst bērnu piesprādzēt ar drošības siksniņu. Iegādājoties velokrēsliņu, vajag pārliecināties, ka tam ir speciālas drošības siksniņas arī kājām, lai bērna kājas tiktu nofiksētas un tās nevarētu brauciena laikā iekļūt riteņa spieķos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas