Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Brēmenes autobāņos parādās ātruma ierobežojumi

Vācijas pavalsts Brēmenes iedzīvotājiem un viesiem no šīsnedēļas nāksies aizmirst par neierobežoto brīvību uz autobāņiem, jo tās pašpārvalde kļuvusi par pirmo Vācijā, kura uz tiem noteikusi ātruma ierobežojumu. Tagad pa maģistrālēm mašīnas nedrīkstēs traukties ātrāk par 120 kilometriem stundā, informē Reuters.

«Mūsu mērķis ir ieviest vienotu ātruma ierobežojumu uz maģistrālēm visā Vācijā,» aģentūrai sacīja Brēmenes vides ministrs Reinhards Loske. Tomēr Vācijas kanclere Angela Merkele līdz šim ir kategoriski pret to iebildusi, un zaļajiem varētu būt grūti panākt valdošās koalīcijas atbalstu savam plānam.


Rūpes par apkārtējo vidi līdz ar satiksmes drošības uzlabošanu ir viens no galvenajiem argumentiem par labu ātruma ierobežojumu noteikšanai uz maģistrālēm. Zaļie apgalvo, ka tie varētu uzreiz samazināt oglekļa dioksīda izplūdes par pieciem procentiem, bet ilgtermiņā — pat par 15%. Automaģistrāles bez ātruma ierobežojumiem ir viena no Vācijas vizītkartēm jau kopš to uzbūvēšanas pagājušā gadsimta 30.gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas