Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Brigmanis: Demisijas pieprasījums Štokenbergam līdz balsojumam Saeimā nenonāks

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis pieļauj, ka jautājums par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam (Vienotība) līdz balsojumam Saeimā nenonāks.

"Pašlaik kopīgas frakcijas nostājas par neuzticības izteikšanu Štokenbergam nav, jo tas nav aktuāli. Šaubos, vai šis jautājums nonāks līdz balsojumam Saeimā," izteicās ZZS pārstāvis.

Viņš personīgi balsotu pret demisijas pieprasījumu.

Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks savukārt uzskata, ka uzticības balsojums notiks jau nākamajā nedēļā. Viņš norādīja, ka demisijas pieprasījums Štokenbergam ir iesniegts Saeimas kancelejā, lai tautas kalpi ar to varētu iepazīties.

"Ceru, ka jaunnedēļ ārkārtas sēdē šo lēmumu jau varētu izskatīt. Pamats ir ļoti nopietns, lai uzticības jautājumu izspriestu," uzskata Parādnieks.

Jau vēstīts, ka desmit atlaistās Saeimas deputāti iesnieguši lūgumu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai izskatītu jautājumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam Štokenbergam.

Prezidentam iesniegto aicinājumu parakstījuši deputāti Parādnieks, Raivis Dzintars, Einārs Cilinskis, Jānis Dombrava, Inese Laizāne, Dzintars Rasnačs no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kā arī Ivans Klementjevs, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Viktors Jakovļevs no apvienības Saskaņas centrs.

Saeima 4.augusta ārkārtas sēdē vēl neskatīs šo pieprasījumu, jo darba kārtībā to neiekļāva Valsts prezidents Bērziņš. Viņš vēlas šo iesniegumu rūpīgāk izvērtēt. Turklāt Saeimas Kārtības rullī ir princips, ka ar iesniegumu deputātiem ir jāiepazīstas piecu dienu laikā, taču šis termiņš vēl nav pagājis, iepriekš norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

Jau ziņots, ka deputāti saskatījuši dubultmorāli ministra Štokenberga darbībā.

Tautas kalpi norāda, ka Štokenbergam daļēji piederošs uzņēmums ir iesaistīts darījumu shēmās ar nekustamo īpašumu, kuras mērķis ir bijis apiet nodokļu samaksu. Tā dēļ valstij ir nodarīti finansiāli zaudējumi vairāku simtu tūkstošu apmērā. Tāpat tieslietu ministrs publiski izteicis nepatiesus apgalvojumus, apliecinot, ka par viņa uzņēmumiem ir samaksāti visi nodokļi, tomēr atklājies, ka ministram daļēji piederošais uzņēmums nav samaksājis nodokļus vairāk nekā 395 tūkstošu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas