Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brigmanis: Ir absurdi ar Bērziņu diskutēt par pensijām

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis par absurdu uzskata Valsts prezidenta Andra Bērziņa iesaistīšanu diskusijās par pensijām, kā to iecerējuši koalīcijas partneri "Vienotība".

ZZS par pareizu joprojām uzskata indeksācijas atjaunošanu mazajām pensijām, un pagaidām Brigmanis neapstiprināja, ka savienība varētu mainīt savas domas un atbalstīt citu risinājumu.

"Mūsu viedoklis ir par indeksāciju, jo tas ir noteikts un skar precīzi zināmu cilvēku loku. Redzu, ka šī sistēma ir precīza, korekta un visiem saprotama," viņš sacīja.

"Nevar pārvērst Valsts prezidenta institūciju par saimniecisku jautājumu risināšanas vietu. Vai mēs iesim runāt par zemnieku subsīdijām, par skolotāju algām, par ambulancēm, par ceļa posmu remontiem? Tas ir absurdi," viņš norādīja.

Pēc viņa teiktā, ja "Vienotības" pārstāvji domā citādi, finanšu ministram Andrim Vilkam ("Vienotība") vajadzējis veikt aprēķinus, pirms nākt klajā ar ideju par pensiju piemaksu diferencēšanu indeksācijas vietā. "Kur ir pierādījums, ka šis risinājums būtu labāks?" jautāja Brigmanis.

Jau ziņots, ka apvienība "Vienotība" plāno vērsties pie Valsts prezidenta, lai nepieļautu pensiju indeksācijas atjaunošanu mazajām pensijām, kam Saeimas vairākums jau devis zaļo gaismu, nododot pensiju likuma grozījumus tālākai izskatīšanai Saeimas komisijā. "Vienotība" cer, ka prezidents atbalstīs diskusijas par pensiju piemaksu diferencēšanu atkarībā no pensijas lieluma. Pašlaik fiksētais piemaksas apmērs zaudē spēku gada beigās.

Vēstīts arī, ka pirmdien finanšu ministrs Vilks devās uz Rīgas pili iepazīšanās vizītē. Viņš uzsvēra, ka iespējamā pensiju indeksācija vai citas darbības ir jāskata kontekstā ar budžeta konsolidāciju un tam tikšanās laikā piekritis arī prezidents. "Jebkura nepamatota indeksācija palielina konsolidācijas apmēru," paskaidroja Vilks. Pēc ministra sacītā, ir svarīgi atrast mehānismus, kā palīdzēt pensionāriem ar mazākām pensijām.

Joprojām neatrisināts jautājums ir pensiju piemaksas, kas, pēc likuma, beidzas šogad. Ir jādomā, vai turpināt šo sistēmu vai meklēt sociāli taisnīgākus risinājumus, norādīja Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas