Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Brigmanis: Premjeram jābūt Sprūdžam, Dombrovskis varētu būt Saeimas spīkers

Pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa domām, Zatlera Reformu partijas pārstāvim jākļūst par premjerministru, bet līdzšinējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis varētu būt Saeimas priekšsēdētājs.

Kā intervijā Neatkarīgajā norāda A.Brigmanis, vēlēšanās uzvarējušais Saskaņas centrs (SC) nevēlas vadīt valdību, pretējā gadījumā viņi uzņemtos vadību pār koalīcijas izveidi. "Kas nākamais ir ieguvis lielāko mandātu skaitu? Zatlera partija. Viņi ir izveidojuši kodolu. Domāju, ka valdības vadītājam jānāk no šīs partijas un tam jābūt [Edmundam] Sprūdžam. Citādi jājautā, kāpēc viņi Sprūdžu nominēja, ja viņš nevar būt par premjeru? Vai tā ir tautas mānīšana, vai kā? Tad jāsaka, ka tie, kas gāja uz TV debatēm, bija tikai mūsu izkārtnes, bet īstie kadri nāk tikai tagad ārā no dažādām istabām," izteicās A.Brigmanis.

Viņaprāt, Saeimas priekšsēdētāja amats ZRP vairs nesanāk. "Tas jādod citiem. Kur vēl pastāv viens būtisks ačgārnums? Ja atceramies rīkojuma nr. 2 priekšvakaru, tad ko bez tiesiskuma vēl pateica Zatlers? Tu, Dombrovski, un tu, Āboltiņa, esat vāji, pakļaujaties visādiem spiedieniem. Tagad Zatlera partijai ir jāņem premjera amats un jāparāda šī stingrība un konsekventā virzība uz priekšu visās līnijās. Par konsolidācijas jautājumiem, par airBaltic jautājumu. Dombrovskis netiek galā, jānāk Zatlera premjeram kopā ar finanšu ministru Vjačeslavu Dombrovski un viss jānokārto. Nevar būt tā, ka visas lietas, kuru dēļ ir atlaista pašreizējā Saeima, viņi paši nerisinās un mēģinās paiet malā no sarežģītiem saimnieciskiem jautājumiem. Nedomāju, ka tā būtu laba prakse. Bet tas atkarīgs no Vienotības. Vai viņi ļaus, ka viņus apspēlē."

Pēc A.Brigmaņa ieskatiem, finanšu ministram jābūt Vjačeslavam Dombrovskim, izglītības ministram - Robertam Ķīlim. ZRP arī jāuzņemas labklājības un veselības lietu ministrijas. Savukārt V.Dombrovskis varētu būt Saeimas priekšsēdētājs, bet V.Zatlers - partijas frakcijas priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas