Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brigmanis: "Vienotība" izjuks pa vīlēm, varu saderēt

Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis ir gatavs saderēt, ka politisko partiju apvienība _Vienotība _izjuks. Intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _viņš kritizē ideju nabadzību, kura esot šajā apvienībā, bet par ZZS panākumiem Saeimas vēlēšanās viņš nešaubās - ja Ventspils mērs Aivars Lembergs kandidētu, būtu pāri par 30 vietām, bet bez viņa kandidatūras optimālais būtu 20 vietas, nedaudz vairāk par pašreizējo pārstāvniecību.

Intervijā A. Brigmanis klāsta, ka konsolidācija ar Tēvzemei un Brīvībai/LNNK nav notikusi, jo bija bažas par nespēju izveidot "kompāniju", kas vienā dienā nepajūk, jo ir divas spēcīgas organizācijas ar noteiktām personībām. "Saraksts ir izveidots, Saiemā viņi ir tikuši, bet beigās izrādās, ka mums vairs nav par ko runāt. Tāpēc mans pareģojums, un esmu gatavs saderēt - izjuks tā Vienotība. Izjuks Vienotība pa vīlēm. Tagad projekts ir uztaisīts, viņi tur iekšā ir, bet nekas labs tur nav gaidāms," spriež A. Brigmanis. Viņš kritizē apvienību par ideju trūkumu - gan saistībā ar tās izvēlēto krāsu, gan arī Meierovica biedrības nosaukumu un Sarmītes Ēlertes aktivitātēm.

Viņa ieskatā Jaunajam laikam vajadzēja atsevišķi startēt vēlēšanās. "Ja viņi [JL] vieni paši dabūtu kādas septiņpadsmit vietas, tad viņiem būtu lielākas izredzes taisīt valdību nekā tad, ja viņi dabūs nosacīti vairāk vietu. Es neticu, ja Vienotība  dabūs vairāk vietu, ka visi gribēs mesties ar viņiem kopā un teiks - glāb, taisi valdību, mēs tevi atbalstām," teic A. Brigmanis.

Viņš arī nav pārliecināts, ka pēc vēlēšanām Valdis Dombrovskis būs premjers. Viņš uzskata, ka jo lielāka vara būs Vienotībai, jo mazāk tā rēķināsies ar citiem. "Dombrovskis būs premjers, bet vispār jau stāviet pie ratiem. Ir grūti prognozēt, kā Dombrovskis rīkosies, ja viņam būs lielāks deputātu korpuss aiz muguras. Tāpēc es būtu ļoti piesardzīgs attiecībā uz šo kandidatūru. Dzīve parādīja, pa kādu ceļu Kalvītis aizgāja. Bija viens Kalvītis, kas sāka vadīt valdību, un viņš sākumā bija ļoti atzinīgi novērtēts premjers, bet varenības sajūta auga, auga, auga, viņu ievēlēja ar vēl lielāku mandātu skaitu nākamajā Saeima, un mēs atceramies, ar ko tas viss beidzās," norāda A. Brigmanis.

Intervijā viņš atklāj, ka Latgalē atkārtoti uz vēlēšanām balotēsies Viktors Ščerbatihs, bet Rīgā saraksta augšgalā būs ģenerālis Juris Vectirāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas