Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Britu analītiķis 2009.gada vasarā brīdinājis ASV par nenovēršamu lata devalvāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ekonomists
E
Pirms citus saukt par muļķa desām tomēr vajadzētu uz sevi apskatīties. Tev kā atsevišķam pilsonim protams, ka gribas, lai lats ir stabils. To jau ikviens grib. Tikai ar gribēšanu ir par maz. Mēs tā katrs atsevišķi gribam, lai lats noturas un ekonomika kopumā iet arvien dziļākā bedrē. Tad kad rudenī atkal būs jākonsolidē 150 miljoni, tad par Latvijas ekonomikas nāvi un eksperimentiem ar fiksēto valūtas kursu atkal atcerēsies.
YL
Y
Cik daud te muļķa desu. Ja ar ekspertu slēdzieniem un avīžu rakstiem varētu aizvietot reālu naudu, tad gan būtu paradīze. Es neesmu zviedru banka un man ir svarīgi lai mans lats būtu ar pastāvīgi stabilu vērtību. Repše un Rimšēvičs nebija un nav muļķi. Bet atbilīdīgi cilvēki. Ne kā blēdis Šķēle, kam devalvācija bija vajadzīga kā ēst lai turpinātu savas rebes.
Aivars B.
A
pilnu tekstu var atrast uzspiežot googlē UK analyst sees Latvian devaluation as unavoidable.Tur ir arī piemēram ka uz Latviju var skatīties kā uz "test case"-tas ir apmēram kā izmēģinājumu. Un pareģojums par lēnu nāvi ir pilnībā piepildījies.Zviedru bankas ir izglābtas,zviedru pensiju fondi necietīs,mūsu ierēdņi kas sagrābās kredītus lai spekulētu ar nekustamo necietīs (Rimševics), bet emigrēs pēc manām domām kādi 30%jaunu cilvēku-trieciens ko vēl tikai karš spēj nodarīt.
Bezdievis
B
Brīdināja, jo tā lika domāt analītiķa veselais saprāts un loģika. Tikai Latvijā ne vienmēr viss notiek loģiski. Piemēram, ja veikalā preci nepērk, loģiski būtu to palētināt, bet pie mums biežāk padārdzina, it sevišķi apģērbu veikalos.
ese
e
Vai ta Latvijā bija ražošana pirms nekustamo īpašumu burbuļekonomikas radītajiem treknajiem pāris gadiem? Nē, ekonomika - nopietna ražošana kā tāda Latvijā nav bijusi. Mēs jau no 1994. gada dzīvojām pāri saviem līdzekļiem. Tik vien kā kupi, prodai! Cita starpā, vai zviedri vainīgi pie Bankas Baltija un Parexa "veiksmes" stāstiem?
Kas
K
Latvijas reālā ekonomika tiek ziedota Zviedrijas banku stabilitātes labā === precīzi pateikts
Ramona
R
Mjā skumji bet fakti ir, kā saka "uz rokas". Vienīgi vēl jāpiemin uzvara pret Bermontiešiem, kas it kā ir no otras puses, kad bija piegriezies nest vācu jūgu. Varbūt jātaisa tagad kas līdzīgs un jāsūta šie Zviedri prom. Kapēc šie politiķi un tā saucamie eksperti nesaka cilvēkiem patiesību? Tagadējais Vilks FM, bija padomnieks visiem iepriekšējiem premjeriem, blin neko nevarēja noprognozēt un izanalizēt.
Karlis
K
Sis komentars patiesam pacela manu pasapzinu! Nepametisim Latviju, paliksim, celsim to! Gan jau naks jauni deputati pie varas un tad laiki bus labaki.
...
.
Patika šis komentārs no TVNET (vēlreiz TP un LP/LCC un ZZS - milzīgs paldies, mēs Latvijas iedzīvotāji pingvīni saspiedīsisimies, lai to aizdevumu naudu, ko vajadzēja, lai nosegtu mafijas darbības sekas, atdosim (kaut kā nespiežas, bet drīzāk kā citu sugu dzīvnieki dodas emigrācijā meklēt labākas dzīves apstākļus, kad iepriekšējā dzīves telpa palikusi neapdzīvojama)): Karls Bilts Arābi šokā! Zviedrijā sajūsmā! Bāliņš bāls noskatās! Zviedru ārlietu ministrs Karls Bilts, sit uz pleca mūsējam Valdim Ģirtam: "Kādi jūs latvieši esat malači! Izglābāt ES no banku sabrukuma! Ar savu pensionāru naudu noturējāt mūsu pensionāru uzkrājumus esošajā līmenī! Tagad ar saviem mežiem nodrošināt Zviedrijā darbavietas. Jūs latvieši esat neatsverama tauta. Jau vēsturiski palīdzējāt cara tētiņam. Atstājāt savu jaunatni Tīreļpurvā. Palīdzējāt Ļeņinam noturēties. Strēlnieku kauli vēl tagad neaprakti Krievijas stepēs. Tad ziedojāt savu tautu Hitlera kara dzirnavās! Bijāt pirmie Komunisma cēlāji PSRS laikos un ziedojāt savu tautu internacionālismam un komunisma gaišajai rītdienai! Tagad Rietumu demokrātijas uzziedu laikos Jūs latvieši aizstāvat amerikāņu demokrātiju Afganistānā. Un ziedojat savu jaunatni Rietumu kapitālisma uzplaukuma ēras pamatos! Jūs latvieši esat tāda vienīgā tauta pasaulē. Igauņi nav tādi! Tāpēc Igauņi mums ne visai patīk. Bet jūs latvieši gan....!"
jurka
j
ko tad var gribēt no padomju cilvēkiem.
zvirbulēns
z
Jā, var tik pabrīnīties par mūsu politiķiem, godmaņiem, repšēm, dombrovskiem, kā nav kauna i nesaprotu!
Sviests
S
Kas par ekspertu - gaišreģis nevis eksperts, ceru pelna un pelnīs daudz:)
Naudas kāre
N
Latvijas banka cilvēkiem ir radījusi tikai sāpes- Repše lata stiprumu uzlika uz cilvēku pleciem,lai stiepj;Rimševics ar Dombrovski veica iekšējo devalvāciju-dēl Kargina un Krasovicka mahonācijām,dēl zviedru bankām atņēma naudu skolotājiem un aizslēdza skolas un slimnīcas,un tagad būs pienākusi kārta arī ārējai devalvācijai. Kritušos sit divreiz...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas