Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Britu pedofilam astoņi gadi cietumā

Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda astoņu gadu un sešu mēnešu cietumsodu 1960.gadā dzimušam Lielbritānijas pilsonim, kurš apsūdzēts par to, ka savā privātīpašumā Saulkrastos vairāku gadu garumā seksuāli izmantojis mazgadīgus un nepilngadīgus zēnus.

Kā aģentūru LETA informēja apgabaltiesas preses sekretāre Inese Auniņa, kā galīgais sods apsūdzētajam noteikta reāla brīvības atņemšana uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz diviem gadiem. Drošības līdzekli tiesa nav grozījusi, līdz ar to Lielbritānijas pilsonis pagaidām joprojām paliek apcietinājumā.

Prokurors apsūdzēto bija lūdzis sodīt ar deviņu gadu brīvības atņemšanu.

Tāpat apgabaltiesa no apsūdzētā par labu cietušajiem nolēmusi piedzīt kopumā 9 310 latus. Pilns tiesas spriedums šajā lietā būs pieejams no 18.janvāra, bet pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to būs iespējams pārsūdzēt.

Vīrietis savu vainu viņam inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos pilnībā atzina.

Lietā par cietušajiem atzītas astoņas personas, lai gan apsūdzībā figurē deviņi zēni. Prokurors iepriekš skaidroja, ka viens puisis nevēlējies, ka lietā tiek atzīts par cietušo. Kopumā šim britam laikā no 2005.gada vasaras līdz 2008.gada oktobrim tiek inkriminētas 46 nozieguma epizodes.

Policija noskaidrojusi, ka šis vīrietis jau agrāk savā dzimtenē Lielbritānijā bijis tiesāts par bērnu pornogrāfiska satura materiālu glabāšanu, viņš bijis iekļauts arī Lielbritānijas seksuālo noziedznieku sarakstā.

Latvijā viņš bija iegādājies nekustamo īpašumu un mazos bērnus seksuāli izmantojis tieši tur. Lai neradītu aizdomas, bērnus uz savu īpašumu viņš nogādājis, ievietotus savas vieglās automašīnas bagāžniekā. Noziegumus anglis veicis vairāku gadu garumā ar dažādiem starplaikiem, proti - kad bija Latvijā, tad arī nodarbojās ar likumpārkāpumiem.

Savus upurus viņš izvēlējies Vecrīgā un pilsētas centrā. Viņi galvenokārt bijuši no tā sauktās riska grupas jeb klaiņojošie bērni. Anglis saviem upuriem maksājis, un šis iemesls, pēc policijas domām, bija galvenais, kādēļ cietušie negribēja liecināt pret pedofilu. Tomēr pēc rūpīgas izmeklēšanas izdevās pierādīt, ka pedofils seksuāli izmantojis vismaz astoņas personas, uzskata prokuratūra.

Viņš dažādos veidos seksuāli apmierinājis savu dzimumtieksmi, zēnus arī izvarodams un fotografēdams.

Lielbritānijas pilsoni 2008.gadā aizturēja RRP Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Saulkrastu policijas iecirkņa, Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes un Ceļu policijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas