Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Britu žurnāls: Krievija izvērš naidīgu propagandu pret Baltijas valstīm

Britu biznesa žurnāls The Economist komentārā vēsta par Baltijas valstu bažām attiecībā uz Krieviju, Maskavas aktivitātes raksturojot kā naidīgu propagandu.

The Economist komentētājs rakstā Psiholoģiskā karadarbība uz ES austrumu robežām stāsta par Igaunijas valdības organizētu konferenci, kurā piedalījušies igauņu eksperti, politiķi, militārpersonas un žurnālisti, kā arī eksperti no ASV, Somijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.

"Igauņiem ir sajūta, ka viņi un viņu kaimiņvalstis ir ierautas nepieteiktā karā. Viņi uzskata, ka pret viņiem ir vērsta koordinēta un labi finansēta Krievijas kampaņa, kuras mērķis ir apdraudēt viņu valstiskuma pamatus, nomelnot viņus kā nacistu kolaboracionistus un izraisīt neapmierinātību to krievvalodīgajos iedzīvotājos, padarot viņus par piekto kolonnu," raksta The Economist korespondents no Somijas.

Igaunijas amatpersonas konferences dalībniekus iepazīstinājušas ar konkrētiem piemēriem, aprakstot tēmas un iesaistītos izdevumus.

"Šeit ir iespējamas vairākas interpretācijas. Es domāju, ka ne katrs negatīvs komentārs vai nomelnojošs raksts Krievijas medijos ir tieši pasūtīts no augšas. Neobjektivitāte daudzos gadījumos var būt neapzināta. Tomēr ir uzkrītoši, ka negatīvās ziņas pazūd vai parādās atkarībā no tā, ar kuru no Baltijas valstīm Krievija cenšas draudzēties un kuru vajāt," raksta izdevums.

"Es saprotu, kāpēc igauņi ir tā satraukušies. Es kā soms arī būtu satraukts. Krievijas ārējās informācijas karadarbības operācijās izmantotās leksikas analīze bija īpaši iespaidīga. Nākamreiz, kad jūs redzat vārdu humānā palīdzība šajā kontekstā, pievērsiet tam īpašu uzmanību, kas aiz tā varētu slēpties," raksta žurnāla korespondents.

Vienlaikus The Economist kritizē Igaunijas militāro analītiku šajā jautājumā, norādot, ka "zāles var izrādīties sliktākas par slimību".

Pēc izdevuma korespondenta domām, atsevišķas Igaunijas amatpersonas nepareizi uzskata, ka "viņu pašu žurnālisti ir slinku, korumpētu un nekam nederīgu propagandistu bariņš, kuru negatīvās un uz sensācijām vērstās reportāžas kaitē nacionālajām interesēm."

"Es kategoriski tam nepiekrītu. (..) Igaunijas medijiem ir visas tiesības būt nepieklājīgiem, sarkastiskiem, triviāliem un necienīgiem. Tas dažkārt ir nogurdinoši, bet labāk, lai fonā ir spēļu laukuma troksnis, nekā cietuma kameras klusums".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas