Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Budžeta mērķi ir primitīvi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūlis
J
Visi ekonomisti Latvijas ekonomikas attīstību saskata rūpnieciskā ražošanā tirgum, bet šī tirgus nebūs. Pavisam tuvu ir Rietumeiropas ekonomiskais sabrukums, tur nekāda tirgus nebūs. Pasākumi, kas tagad tiek veikti budžeta sakārtošanai, būtībā ir bezjēdzīgi. Mēs pūlamies starptautiskai sistēmai, kurai ir pienākušas pēdējas stundas. Patreiz atdot parādus ir bezjēdzīgi. Mēs cenšamies atdot parādus tiem, kas ir neglābjami bankroti. Nav mūsu spēkos viņus izglābt no bankrota, jo viņus ir pārņēmusi nesaprātīga ekonomiskā filozofija.
viesis
v
Nu, vispār jau budžets ir domāts, lai valsts varētu veikt savas funkcijas, tātad, budžeta politikai jābūt, lai valsts to darītu pēc iespējas kvalitatīvāk..... :) budžeta politikas mērķis var būt, piemēram, veicināt valsts attīstību :) nevis vienkārši samazināt izdevumus. Bet ja runā par rakstu- autoram, protams, ir taisnība. Bet tajā pašā laikā jāsaprot, ka Latvijai nav arī lielas izvēles iespējas. Vienīgā reālā alternatīva šābrīža postošajai politikai- vienoties ar aizdevējiem par noteiktu pārejas periodu, piemēram, pieciem gadiem, kuru laikā Latvija neveic nekādus maksājumus. Tāpat atlikt eiro ieviešanu. Šajā laikā veikt īstas reformas, kuru mērķis ir nevis mehāniska izdevumu samazināšana, bet darba efektivitātes uzlabošana, valstij aktīvi ar nodokļu politiku un investīcijām veicināt ražošanas un vispār ekonomikas attīstību. Citu variantu jau nav. Ja politiskais mērķis paliek bezdeficīta budžets un eiro ieviešana, nevis valsts attīstība, tad arī budžets tiks veidots pakārtots šiem mērķiem.
jurka
j
svf trēšajās valstīs māk sūdus vārīt ka nu. un Latvija ir trešā eiropas valsts.
Cilvēki
C
Tā ir apzināta valsts graušanas politika no SVFpuses,bet mūsu gaišās galvas ir nolikti gandrīz kā bendes,kuriem jābūt gataviem cirst galvas Latvijas tautai,lai tikai izdabātu aizjūras kangariem.Mūsējie nemaz neapzinās,vai nu zin un klusē,uz ko velk visa SVF politika.Vai nu mūsējie ir pilnīgi akli muļķi,vai apzināti pakalpiņi kuri savai tautai parakstījuši nolemtības statusu.Piedodiet kungi,bet sāciet beidzot analizēt to kas notiek,vai nu jums jau sen viss ir skaidrs,tāpēc jūs turpināt ar vēsu prātu dzīt izmisumā un postā cilvēkus šai zemē.
lasītājs
l
Kritika skaudra un patiesa, tikai "primitīvajiem mērķiem" alternatīvas tā arī nav. Tad kāda ir raksta jēga? Viss jau sen dzirdētais. Vai šāda valdības "graužšana" nav tā pati "griežšana" tikai morālajā plāksnē? Kur ir ideja, ko likt vietā? Kritizēt visi gudri - arī uzlecošā zvaigzne - Točs.
Svins
S
ŠIS RAKSTS IR PRIMITĪVS. ja raksta autors būtu piedāvājis risinājumu, nevis pēc tam, kad budžeta tēma jau nez cik mēnešus ir masu saziņas līdzekļu degpunktā, uzdevis retorisku jautājumu vai samazināšanas, griešanas un apcirpšanas pasākumi ir neizbēgami, tad rakstam būtu vērtība. citādāk rakstam nekādas vērtības, tikai atkal kārtējā salmu kulšana.
Zebirgs
Z
Nepateikšu neko jaunu - Starptautiskajiem aizdevējiem pasaule ir vairak naudas parādā, nekā tā ir krajumos un apgrozībā - jeb šobrīd nauda globali ir tikai skaitļu virkne tabulā. Kā arī varas instruments - bet tikai ne maiņas līdzeklis. Vēl mums mēģina iedvest, ka nauda ir ir vainas apziņas stiprinātājs - tā teikt - Tu jau piedzimsti, kā grēcinieks=parādnieks. Un dzīves laikā Tev jācenšas IZPIRKT savi grēki (nevis jākļūst par godprātīgu utt) vai vismaz jāzemojas to priekšā, kas izveidoja šobrīdējo monetāro politiku un no kuru lēmumiem ir atkarīgs vai naudai ir kāda vērtība un kāda tieši, ka arī kuras valsts naudai ir vērtība un kuras nav. Absurds? Bet tāda ir ekonomikas realitāte mūsdienās. Kas attiecas uz naudas vērtību, tad tai nav matemātiska seguma - tā ir ticības un uzticības lieta.
Unabomberz
U
Interesanti, kādai Toča prāt būtu jābūt budžeta politikai un mērķim? Budžetam jābūt sabalansētam - nedrīkst tērēt vairāk, kā ir ieņēmumi. Un ja reiz 100 gudrās galvas bija tādi zābaki, ka pārtērējās un iebrauca kredītos, agrāk vai vēlāk ir jāsavelk josta un kredīti jāatdod. Točaprāt acīmredzot budžeta politikas mērķim jābūt citam - turpināt dzīvot pāri saviem līdzekļiem.
vilis
v
Tā ar nesapratu valdības kritiku.Dabiski,ka valdības pienākums ir sabalansēts budžets,ti,samērīgi izdevumi un to sedzoši ienākumi(nodokļi).Ja eksperti saka ,ka Latvijā ir dārgi dzīvot nabagiem un lēti dzīvot bagātiem,tad rezerves,ienēmumu palielināšanai,ir bagāto galā.Štob žizņ ņekazalos mjodom.
Rīdziniece
R
Apnikuši visi dažāda veida un izmēru gudrīši - pamācītāji visās frontes pusēs.
Memory
M
Ja Rīgā iestājas ''sociālisms'', tad Lisabonā vietējai valdībai būs drīzumā jālūdz aizdevums SVF un/vai EK kredītiestādēm! Savienoto trauku princips darbojas, jo dzīvojam tak' vienā valstī - Eiropas Savienībā. Spriežot pēc raksta, to vēl S.Točs nav apjēdzis?!
fiksajam
f
Rīgā taču iestājās šlesera leiputrija un urbanovica, ušakova socialisms.
otra puse
o
Tad diena.lv komentārus tagad raksts PLL pīaršķiks, zvērināts sovoks un latviešu nīdējs Sandris Točs... Koziols sāk atklāt savas kārtis.
jautātājs
j
nu kapēc tas pusbeiktais kaķis ir aiz astes jāvelkā? pvn vajag pacelt vismaz uz 70% un akcīzes precēm arī. un budžetu izveidot pa nullēm. un nafig mums tie učuki un dakteri. savukārt mazajai uzņēmējdarbībai vajag zaļo gaismu. dažām nelielām ražotnēm- valsts pasūtījumu ragaviņu vai tačku ražošanai un vienai, kas lāpstas ražo.
Fiksais
F
Process turpinās. Tie kas vēlas strādāt un normāli dzīvot tie emigrē, paliek tie, kuriem ir saistības. Ir jābūt mazohistam lai dzīvotu valstī ar 10!!!! reizes mazāku minimālo neapliekamo minimumu, kā citur Eiropā, kamēr izmaksu ziņā mēs jau daudzās ikdienas lietās esam līderos. Un katru dienu turpina skandināt - mēs griezīsim vēl, vēl un vēl. Ne velti lielākā daļa jaunatnes izvēlas doties prom. Dzelzs aizkars ir kritis, jebkurš var apskatīties, kā dzīvo Latvijai nesasniedzamā nākotnē tepat Polijā, Slovākijā, Vācijā vai Austrijā. Jebkurš cilvēks strādājot var nopelnīt sev un savai ģimenei iztiku, saņemt medicīnisko palīdzību un ceļot. Vai Latvija nav pataisīta par nožēlojamāko vietu ES? Vai vēl kādā ES valstī ir tik daudz trūcīgo? Rīgā trucīgo skaits dubultojies pēdējā gada laikā - patriotiski vien kladzina pensionāri un ierēdņi. Kas tālāk? Vai okupācijas muzejā ir atvēlēta vieta šīsdienas varoņiem no valdības, vai nav laiks attīrīt kādu stūri šodienas nācijas iznīcinātājiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas